DSC_3739.jpg

V gozdu Portoval bo urejena nova pot za pešce in kolesarje

datum: 03. 06. 2021

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja HPG Brežice Nikola Marković sta danes podpisala pogodbo za izvedbo vseh potrebnih del za gradnjo »Pešaško-kolesarskih poti v gozdu Portoval«. Vrednost projekta je nekaj več kot 140.000 evrov (z DDV), po uvedbi v delo pa bo nova pot v izmeri 2000 metrov predvidoma urejena v treh mesecih.

Nova pot v gozdu Portoval, ki je ena najbolj priljubljenih poti za pohodništvo in tek, se bo začela v Irči vasi, zaključila ter navezala pa se bo na začetek peščene poti v Portovalu pred nogometnimi igrišči. Ob poti za pešce in kolesarje, ki bo vodila po skrajnem robu gozdu ob neposredni bližini okljuka reke Krke, je na izbranem travnem predelu predviden prostor za druženje obiskovalcev z mizami in klopmi. Ob novonastali poti v širini 2,5 metra so prav tako predvidene klopi, nameščeni bodo tudi koši za smeti.

DSC_3740

»Gre za pomembno navezavo peš in kolesarske poti, ki bo povezovala naselje Drska z mestnim predelom, v nadaljevanju pa bo ob izgradnji nove brvi čez reko Krko proti Olimpijskemu centru tudi pomembna navezava v smeri Bršljina. S tem nadaljujemo prizadevanja na področju trajnostne mobilnosti, s katerimi bo Novo mesto v nekaj letih v vse smeri na voljo za pešce in kolesarje, hkrati pa povezujemo med seboj naselja ter občanom omogočamo še več zanimivih poti za šport in rekreacijo, ter višjo kakovost bivanja,« je ob podpisu povedal župan Gregor Macedoni. Skladno s kulturno-varstvenim soglasjem se bo vzporedno z izvajanjem gradnje izvajal tudi arheološki nadzor.

DSC_4573

 

nazaj