Festival_2021_FB_grafika.png

Vseslovenski Festival brezglutenske ponudbe se jutri seli na Glavni trg

datum: 11. 06. 2021

Jutri, 12. junija, bodo v sklopu 5. Festivala brezglutenske ponudbe od 9. do 16. ure osrednji novomeški trg zavzeli ponudniki brezglutenske hrane iz celotne Slovenije. Celiac Slovenija - društvo bolnikov s celiakijo tako približa ponudnike brezglutenske hrane bolnikom s celiakijo, festivalu se bo pridružila tudi Novomeška tržnica.

Svojo ponudbo bodo predstavili vsi najpomembnejši slovenski proizvajalci brezglutenskih izdelkov. Posebej so v društvu ponosni na novo ponudbo restavracijo Fink & Situla na Glavnem trgu, ki se je ena redkih v Sloveniji odločila za ponudbo varne brezglutenske hrane.

Društvo Celiac Slovenija bo ob 13. uri obeležila 15. obletnico obstoja s predajo zastave projekta Dobrodelno okoli Slovenije podjetju Gluteno iz Trebnjega, zmagovalcu licitacije na Radio Krka. Ob tem bodo predali kolo otroku s celiakijo, ki ga prispeva Karitas Slovenije iz akcije "Pot za srečo otrok", na koncu pa bodo še razrezali brezglutensko torto ob 15-letnici Društva Celiac Slovenija.

Pozor: Organizator festivala prosi, da ne vnašate glutenske hrane na prostor festivala. Bolniki s celiakijo vam bodo hvaležni.

gluten-2984643_1280

nazaj