IG_IMAGE_abonmaji_vpis.jpg

Predstavitev abonmajske sezone KCJT za leto 2021 / 2022

datum: 13. 09. 2021

V Kulturnem centru Janeza Trdine so pripravili raznoliko vsebino in vabijo k vpisu treh, zdaj že dobro poznanih abonmajev - Grumov (gledališki) abonma ponuja 7 dramskih predstav, ki bodo na ogled kateri koli dan v tednu ob 19.30 v zimskem in ob 20. uri v poletnem času, Kozinov (glasbeni) abonma s 5 koncerti, ki bodo izvedeni kateri koli dan v tednu ob 19.30 v zimskem in ob 20. uri v poletnem času ter Mojčin (otroški) abonma z 8 otroškimi predstavami, ki bodo na ogled praviloma enkrat na mesec, in sicer ob četrtkih ob 17.00.

V Grumovem abonmaju je 7 predstav različnih žanrov. Obravnavajo tematike, kot so: odnosi v družini, medgeneracijska vprašanja (povezave in različnosti), socialne teme … Ocenjujemo in pričakujemo, da bodo predstave nagovorile naše gledališko občinstvo, saj so duhovite, ganljive, komunikativne … V izboru so, kot vsa leta doslej, le vsebine profesionalnih gledališč, letos bomo na odru videli produkcije MGL, SMG, SLG Celje, PG Kranj, Mini teatra in SSG Trst.

Kozinov abonma sestavlja 5 koncertov (3 bodo izvedeni do novega leta, 2 spomladi prihodnje leto). Dva koncerta sta plod sodelovanja Zavoda Novo mesto in Združenja zgodovinskih mest (sta tudi del ponudbe Kulturnega abonmaja Zgodovinskih mest): Večer samospevov Josipa Ipavca pripravljamo v sodelovanju s Šentjurjem, kamor gre decembra na gostovanje naša opera Julija. Koncert zasedbe Ensemble amici musici Carinthia prihaja iz Slovenj Gradca, kjer februarja gostuje naša predstava Čuk se je oženi … v Ameriko. V abonmajsko ponudbo smo vključili tudi novomeške (dolenjske) izvajalce. Abonma bo s posebnim programom počastil nekatera velika imena slovenske in tudi tuje glasbene ustvarjalnosti.

Dva koncerta bosta posvečena samospevu, ki mu bodo tudi v letu 2022 namenili več prostora, tudi v okviru naslednje edicije festivala SEM GLASBA, SEM MESTO (4. mednarodno pevsko tekmovanje v operi in samospevu + spevSLAM).

Vpis abonmajev poteka od, 13. do 24. septembra 2021, na blagajni Kulturnega centra Janeza Trdine, Novi trg 5, Novo mesto ali na daljavo prek spletne strani www.kcjt.si.

Abonmaje lahko lahko vpišete z BONOM21, gotovino ali kreditno-plačilnimi karticami.

Obstoječi abonenti (imetniki abonmaja 2019/2020) so dobrodošli k vpisu, od ponedeljka, 13. septembra, do srede, 15. septembra, med 10. in 12. uro ter med 15. in 17. uro.  Novi abonenti pa vsak delovni dan od četrtka, 16. septembra, do petka, 24. septembra, med 10. in 12. uro ter med 15. in 17. uro. 

Abonmaje z vsemi vsebinami najdete na spletni strani, https://www.kcjt.si/program/abonmaji-2021-22 , vsa morebitna vprašanja pa lahko naslovite na kultura@novomesto.si.  

nazaj