DSC_8731.jpg

50. let partnerstva med Novim mestom in Herceg Novim

datum: 17. 09. 2021

Včeraj smo na večerni slovesnosti praznovali 50. obletnico sodelovanja s partnerskim mestom Herceg Novi iz Črne gore. Na slovesnosti sta župan Gregor Macedoni in predsednik občine Herceg Novi Stevan Katić podpisala sporazum o sodelovanju na področju turizma, dogodek pa smo zaključili v Parku Rastoče knjige z odprtjem spominskega obeležja, posvečenega mestu Herceg Novi.

DSC_8694

S slovesnostjo smo obeležili  najdaljše sodelovanje naše občine s kakšnim od partnerskih mest. Program so popestrili: Mešani pevski zbor Pomlad, moška vokalna skupina Deci in klapa Castel Nouvo iz Herceg Novega. Program sta povezovali Monika Gabrič Simon in Mirjana Martinović.

DSC_8691

DSC_8680

Med tridnevnim obiskom se bodo gostje iz partnerskega mesta seznanili s ključnimi razvojnimi projekti naše občine ter obiskali Olimpijski center Novo mesto. Predstavili bodo svoje izkušnje upravljanja z bazenom in dobre prakse pri razvoju športnega turizma ter aktualne večje investicije v Herceg Novem. Sodelovali bodo tudi na festivalu Teden kultur in na srečanju z lokalnimi turističnimi ponudniki ter si ogledali turistično ponudbo Otočca in Trške gore.

DSC_8719

DSC_8734DSC_8731

DSC_8745DSC_8762

nazaj