young-people-gf9bdefc3b_1920.jpg

Znova smo pridobili certifikat Mladim prijazna občina

datum: 08. 10. 2021

Včeraj, 7. oktobra 2021, smo s strani Instituta za mladinsko politiko in pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja znova prejeli certifikat Mladim prijazna občina za obdobje od leta 2020 do leta 2024. S tem smo tudi na nacionalni ravni dokazali zanesljivost našega dela na področju mladih, kjer je v ospredju naših trudov predvsem spodbujanje čim hitrejšega osamosvajanja mladih.

Na Mestni občini Novo mesto smo se javili na Javni poziv za podaljšanje certifikata in oddali vlogo, v kateri so opredeljeni ukrepi prednostnih področij mladinske politike, ki so usmerjeni v integracijo vedno novih generacij mladih v posamezne dele življenja družbe, predvsem pa v spodbujanje osamosvajanja mladih. To so načrtno obravnavanje področja mladine, participacija mladih, organiziranje mladih, informiranje mladih, zaposlovanje mladih, izobraževanje mladih, stanovanjska politika, mobilnost mladih in skupni projekti mladih in občine.

Komisija je ob pregledu naše vloge ugotovila, da izpolnjujemo vse kriterije na navedenih prednostnih področjih in izdala sklep o podaljšanju certifikata za obdobje 2020 - 2024, skladno z njim pa smo se zavezali, da bomo še naprej izvajali ukrepe na vseh omenjenih področjih mladinske politike, skupaj z ukrepi navedenimi  v Strategiji za mlade 2021 – 2030, da bo naša lokalna skupnost v aktualnem desetletju oblikovala okvir, ki trajnostno podpira mlade generacije Novomeščanov in Novomeščank na njihovi poti doseganja lastne avtonomije. 

Zavod_Nefiks-mladim-prijazna_obcina

 

Fotografija: Nives Felić

nazaj