rsz_dsc_6383.jpg

V sredo zapora križišča na Ulici Slavka Gruma, v četrtek odprtje rekonstruirane ceste

datum: 22. 07. 2022

V sredo, 27. julija 2022, bo v sklopu rekonstrukcije cestišča in ureditve komunalne infrastrukture na Ulici Slavka Gruma potekalo zaključno asfaltiranje križišča ulic Brod, Drska in Ulice Slavka Gruma, asfaltirali bodo tudi krajši ulični odsek. Za izvedbo del bo med 7. in 19. uro vzpostavljena popolna zapora križišča in uličnega odseka med Ulico Slavka Gruma 23 in 41. Naslednji dan, 28. julija, bo celoten novo asfaltirani odsek ponovno odprt za promet, nadaljevala se bodo že začeta dela, stekla bo tudi 3. faza del pri Osnovni šoli Drska. Tamkajšnja dela bodo do septembra postopoma napredovala proti križišču s Cesarjevo ulico, glede na njihov potek bodo vzpostavljene tudi zapore odseka med OŠ Drska in križiščem s Cesarjevo ulico.

V času sredinih popolnih zapor bo dostop do trgovine TUŠ omogočen, obvoz bo urejen. Potekal bo na relaciji Cesarjeva ulica–Šegova ulica–Westrova ulica in na relaciji Ulica Slavka Gruma 92–Brod.

Dela na Ulici Slavka Gruma obsegajo rekonstrukcijo vozišča, ureditev avtobusnih postajališč, vseh križišč in priključkov, odvodnjavanje ceste, ureditev fekalne in meteorne kanalizacije ter rekonstrukcijo vodovoda, po zaključku projekta pa se obeta tudi sprememba prometnega režima s prednostnim potekom prometa po Ulici Slavka Gruma. V projekt je vključena še izgradnja kolesarskih površin v skupni dolžini približno 2,2 kilometra, ki bodo od Osnovne šole Drska do brvi čez reko Krko v Irči vasi in nato naprej do križišča s Straško cesto povezale Drsko z Bršljinom.


 »Operacijo »Kolesarka povezava Drska – Bršljin« delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru "Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020", prednostne osi 4 »Trajnostna raba in proizvodnja energije ter pametna omrežja«, prednostne naložbe 4.4 »Spodbujanje nizkoogljičnih strategij za vse vrste območij, zlasti za urbana območja, vključno s spodbujanjem trajnostne multimodalne urbane mobilnosti in ustreznimi omilitvenimi prilagoditvenimi ukrepi«, tematskim ciljem 4 »Podpora prehodu na nizkoogljično gospodarstvo v vseh sektorjih« in specifičnim ciljem »Razvoj urbane mobilnosti za izboljšanje kakovosti zraka v mestih«.

eu-hvivi

nazaj