304104997_5410154325745641_3878321202412920374_n.jpg

Dan krvnih bolezni 2022

datum: 06. 09. 2022

V Sloveniji bomo 17. septembra pod okriljem Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije tudi letos obeležili Dan krvnih bolezni. Tega dne bodo v šestih krajih po Sloveniji postavljene izobraževalno-informativne stojnice, med drugim tudi v Novem mestu na Glavnem trgu.

Obiskovalci se bodo na stojnicah lahko srečali in pogovorili z zdravniki s področja hematologije, v popoldanskem času se bodo v središču mesta srečali člani društva in se podružili »V RDEČEM«. V večernih urah pa bodo »V RDEČEM« zasijala tudi knjižnica Mirana Jarca.

DOPUSTA JE KONEC, VI PA STE ŠE KAR UTRUJENI

Ozaveščanje bo ena ključnih aktivnosti 17. septembra na info-točkah po Sloveniji. Potekalo bo pod sloganom "DOPUSTA JE KONEC, VI PA STE ŠE KAR UTRUJENI?". Predstavniki društva bodo skupaj z medicinskim osebjem s področja hematologije od 9. do 13. ure vsem mimoidočim na voljo za pogovor o krvnih boleznih ter pripravljeni razložiti vse podrobnosti krvnih izvidov, obiskovalcem pa bo na voljo tudi tiskano gradivo in vodniki za bolnike. 

Humanitarno Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije svojim članom, bolnikom in njihovim svojcem že 27 let nudi različno podporo, v sodelovanju z medicinskim osebjem pa tudi dodatno strokovno pomoč ter krepi odnos med bolnikom in zdravnikom, ki je zelo pomemben za uspešno zdravljenje. S številnimi aktivnostmi ob Dnevu krvnih bolezni 17. septembra 2022 želijo še bolj osvetliti področje krvnih bolezni in njihovo zdravljenje ter še povečati podporo bolnikom.

Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije razpisuje javni fotografski natečaj »OSVETLIMO RDEČE, SKUPAJ PREMAGAJMO KRVNE BOLEZNI«. Razpisna tema so motivi rdeče osvetljenih objektov po Sloveniji. Najboljše tri fotografije bodo nagrajene z lepimi knjižnimi nagradami. Več na povezavi: http://www.drustvo-bkb.si/

 

 

nazaj