Slika_2.jpg

Kadetinje ŠD SU ubranile naslov državnih prvakinj

datum: 16. 02. 2023

Kadetinje Športnega društva SU Novo mesto so minulo nedeljo, 12. februarja 2023, na državnem prvenstvu stale na najvišji zmagovalni stopnički in ubranile naslov državnih kadetskih prvakinj v namiznem tenisu.

Iz novomeškega Športnega društva SU ponosno sporočajo: »So nam rekli, da je težje ubranit naslov kot ga osvojiti. Res je. Ni pa nemogoče. Nam je uspelo!«  Ekipa kadetinj v postavi Lana Slatinšek, Neža in Neja Gazvoda, Karin Slatinšek ter Neja Košir je v prvi predtekmovalni skupini v soboto, 11. februarja, brez izgubljenega niza osvojila prvo mesto. Že po prvem krogu nedeljskih tekem je bilo jasno, da se bosta v zadnjem krogu za naslov državnih prvakinj pomerili ekipi ŠD SU in Arrigoni, saj so Novomeščanke s 5:1 premagale Mengeš, Izolčanke pa s 5:0 Ravenčanke. O prvem mestu je odločala medsebojna tekma med novomeškimi in ravenskimi kadetinjami, ki je s 5:3 pripadel ekipi ŠD SU, v kateri se je s tremi zmagami izkazala Lana Slatinšek, po enkrat pa sta zmagi svoji ekipi priigrali sestri Neja in Neža Gazvoda. 

“Ubraniti naslov v posamični konkurenci je težko, v ekipni konkurenci pa je to res izjemen dosežek. Naše kadetinje so bile res dobro pripravljene, tako fizično, tehnično in taktično. Cilj ubranitve naslova smo si skupaj s kadetinjami zadali že na začetku sezone in čeprav so bila v prvem delu sezone še prisotna nihanja, pa so bile punce ta vikend zbrane in so dokazale, da zadnjih 14 dni, ko so trenirale tudi po pet ur dnevno, ni bilo zaman”,  je ob koncu tekme dejal prvi mož ŠD SU Uroš Slatinšek.

 

 

nazaj