__astna_ob__anka_Branka_Bukovec.jpg

Podeljena občinska priznanja in nagrade, častna občanka Branka Bukovec

datum: 07. 04. 2023

Na predvečer občinskega praznika Mestne občine Novo mesto, 6. aprila, je v Kulturnem centru Janeza Trdine potekala podelitev priznanj in nagrad občinskim nagrajencem. Listina častne občanke je bila podeljena Branki Bukovec za življenjsko delo in pomembnejše trajne uspehe na področju prostovoljnega in humanitarnega dela. Nagrado Mestne občine Novo mesto so prejeli Bojan Bencik za pomembnejše uspehe na področju glasbeno-gledališke produkcije, Ana Bilbija za dolgoletno prostovoljno delovanje za izboljšanje položaja starejših in upokojencev ter Elizabeta Vardijan za dolgoletno prostovoljno udejstvovanje na področju aktivnega vključevanja starejših v izobraževanje in družbeno delovanje. Grb Mestne občine Novo mesto je prejel Janez Gornik za dolgoletna prizadevanja za razvoj in napredek gasilske organizacije in požarnega varstva.

Župan Gregor Macedoni je v nagovoru občankam in občanom čestital ob občinskem prazniku in izpostavil, »da smo na skupnost, ki jo gradimo skupaj, lahko upravičeno ponosni«. Zahvalil se je peterici nagrajencev, ki s svojim presežnim delovanjem že vrsto let bogatijo novomeški prostor na področjih humanitarnega dela, starejših, medgeneracijskega povezovanja, prostovoljstva, gasilstva in kulture, s svojim delovanjem povezujejo ljudi in ob tem empatično skrbijo za tiste, ki se znajdejo v preizkušnjah.

Dogodek je v kulturno-umetniškem delu programa z nastopom popestril Orkester Ave z gostjo Aido Čorbadžić, sopranistko sarajevske opere, ki je odraščala v Novem mestu. Tako nastopajoče, ki so večer obogatili z izbranim programom, kot nagrajence, še posebno častno občanko, so udeleženci podelitve občinskih nagrad pospremili s stoječimi ovacijami. V čast nagrajencem z namenom predstavitve njihovega dolgoletnega dela smo pripravili tudi razstavo, ki bo do prihodnjega meseca na ogled na Glavnem trgu pred mestno hišo.

Več o dosežkih nagrajencev Mestne občine Novo mesto za leto 2022 si lahko preberete na povezavi.

Krajši dokumentarni film o častni občanki

Nagrejenci z županom

Fotografije: Robert Kokol

nazaj