Poplave_2023.jpg

Na pomoč tudi s prijavo v aplikacijo Poplave 2023

datum: 08. 08. 2023

Uprava RS za zaščito in reševanje je vzpostavila spletno platformo Poplave 2023, na kateri lahko izkažete svoj interes pomagati prizadetim v nedavnih uničujočih poplavah. Vsak, ki bi rad ponudil svojo pomoč, se mora najprej prijaviti v sistem, nato pa lahko ponudi specifične storitve, materialna sredstva ali pa zgolj prostovoljno pomoč.

Trenutno so največja povpraševanja po izvajanju prevozov oseb in materiala, tudi z mehanizacijo in kamioni ter po traktorski pomoči, pomoč pri izvajanju gradbenih in mehanskih del, izvajanju ali popravilih vodovodnih, električnih in plinskih inštalacij, montaži ogrevalnih teles. Na seznamu želenih storitev so še slikopleskarska dela, parketarstvo oziroma polaganje talnih oblog, zidarstvo, postavljanje montažnih sten, krovstvo, tesarstvo, fasaderstvo, mizarstvo, kovinarstvo, pa tudi ključavničarstvo in varovanje premoženja prizadetih območij ter storitev snemanja z letalnikom, prav tako povprašujejo po pomoči na kmetijah. Seznam se bo dnevno osveževal glede na potrebe na terenu.

Na prizadetih območjih poleg storitev potrebujejo tudi material za gradnjo, gorivo, kmetijsko in gozdarsko opremo, stroje in orodja, zaščitno delovno opremo in material za pomoč kmetom. Ponudnik pomoči lahko material odda ali posodi.

Povezava do aplikacije Poplave 2023: poplave2023.urszr.si

*Aplikacija Poplave 2023 ni dostopna prek trgovin Google ali Apple Store, temveč gre za prijavni obrazec na spletni strani.

 

Vir: Povzeto po rtvslo.si

 

nazaj