DSC_0107.jpg

Ob dnevu prostovoljstva župan predal zahvalo prostovoljcem

datum: 05. 12. 2023

V ponedeljek, 4. decembra 2023, je župan Gregor Macedoni sprejel prostovoljke in prostovoljce, ki delujejo na humanitarnem, socialnem in zdravstveno-preventivnem področju. Župan se je ob mednarodnem dnevu prostovoljstva, ki ga praznujemo 5. decembra, v imenu občine zahvalil vsem, ki nesebično darujejo svoj čas za najšibkejše in najbolj ranljive posameznike ali skupine ljudi.

Prostovoljstvo je zagotovo ena izmed najplemenitejših oblik človekovega delovanja. Da si pripravljen storiti nekaj za sočloveka brez plačila in pri tem včasih celo tvegati svoje življenje, je občudovanja vredno. Pomembno je, da to ohranjamo še naprej in tako ustvarimo lepši svet tudi za prihodnje rodove. V Mestni občini Novo mesto aktivno deluje več kot 1700 prostovoljcev v različnih društvih in organizacijah. Na področju humanitarnih, socialnih in zdravstveno-preventivnih programov deluje okrog 40 različnih nevladnih organizacij, v katere so vključeni prostovoljci in strokovni delavci.

V imenu prostovoljcev, ki delujejo v Mestni občini Novo mesto, se je zahvalila Natalija Petakovič, predsednica Društva Življenje brez nasilja. V kulturnem delu programa je nastopil trio Ma3nas, ki ga sestavljajo Larisa Longar, vokal ter Katja in Jani Lipičnik, glasbena spremljava. Vsi prihajajo iz Glasbene šole Lipičnik.

Županov sprejem prostovoljcev je potekal v Olimpijskem centru Novo mestu, v prostorih Bazena Novo mesto v okviru projekta VARCITIES.

VARCITIES je projekt financiran s strani Evropske unije preko programa Obzorja 2020 – Raziskave in inovacije.Varcities- logotip Partnersko vlogo ima tudi Mestna občina Novo mesto, ki predstavlja eno izmed osmih sodelujočih mest Evropske unije, ukvarja se pa z revitalizacijo območja v Češči vasi.

 

nazaj