IMG_20240323_103510.jpg

Uspešen zaključek Male šole kolesarjenja v Olimpijskem centru Novo mesto

datum: 26. 03. 2024

V soboto, 23. marca 2024, je s podporo evropskega projekta VARCITIES v Olimpijskem centru Novo mesto potekal zaključni dogodek Male šole kolesarjenja za predšolske in osnovnošolske otroke, na katerem so udeleženci osvežili in utrdili svoje znanje, pridobljeno na kolesarskem tečaju, ki je potekal v začetku letošnjega leta.

Tečaj Male šole kolesarjenja, ki se je odvijal januarja in februarja prostorih velodroma, je bil namenjen tako tistim otrokom, ki že znajo kolesariti, kot tudi tistim, ki se obvladovanja kolesa šele učijo. Obsegal je številne pomembne vidike kolesarjenja, med drugim osnovne položaje na kolesu, razvoj ravnotežja in koordinacije. Spretnostna vožnja je bila prav tako del programa, saj je pomembno, da mladi kolesarji pridobijo izkušnje s premagovanjem ovir in vožnjo po različnih terenih. Poseben poudarek je bil namenjen varnemu zaviranju, ki je ena izmed ključnih veščin za varno kolesarjenje v prometu.

Po uspešno opravljenem tečaju, na katerem so pridobili dragocene veščine in znanja, ki jim bodo pomagala postati varni in spretni kolesarji,  so bili otroci povabljeni na zaključni dogodek Male šole kolesarjenja, na katerem so obnovili novo pridobljeno znanje in ga pokazali staršem in drugim obiskovalcem. Otroci so na dogodku, ki je potekal na ploščadi pred Bazenom Novo mesto, sodelovali na kolesarskem poligonu in v različnih gibalnih igrah, ki so krepile njihovo motoriko ter koordinacijo. Skozi igro in zabavo so se poleg kolesarskih veščin tudi naučili, kako uživati v aktivnem življenjskem slogu, h kateremu vabijo zunanje in notranje površine Olimpijskega centra Novo mesto. 

Evropski projekt VARCITIES, v okviru katerega smo na Mestni občino Novo mesto za revitalizacijo športno-rekreacijskega centra v Češči vasi pridobili dobrih 510 tisoč evrov nepovratnih sredstev, ima za cilj, da  prek prepleta sodobnih tehnoloških rešitev in naravnega okolja oblikuje celostno ponudbo rekreacijskih in športnih programov za vse generacije in za vse skupine prebivalcev, s poudarkom na ranljivih skupinah.

 

varcities-logotip2

nazaj