vsi_udelezenci.png

18. tekmovanje ekip prve pomoči v Olimpijskem centru Novo mesto

datum: 27. 03. 2024

V ponedeljek, 25. marca 2024, je s podporo evropskega projekta VARCITIES v Olimpijskem centru Novo mesto potekalo 18. tekmovanje ekip prve pomoči osnovnih šol. Sodelovale so ekipe iz osnovnih šol Šmarjeta, Brusnice, Otočec, Stopiče, Grm, Žužemberk in Vavta vas, pri čemer je ekipa OŠ Vavta vas dosegla najvišjo uvrstitev. Prav tako so se tekmovanja udeležile ekipe iz območja sevniškega Rdečega križa, vključno z dvema ekipama iz OŠ Milana Majcna Šentjanž ter eno ekipo iz OŠ Boštanj, ki je zabeležila zmagovalni rezultat.

Drugo mesto na območju novomeškega Rdečega križa je zasedla ekipa OŠ Šmarjeta, tretje pa ekipa OŠ Grm. Zmagovalni ekipi OŠ Vavta vas in OŠ Boštanj se bosta udeležili regijskih tekmovanj.

V tekmovalnem delu so se ekipe pomerile v teoretičnem znanju iz prve pomoči in zgodovine Rdečega križa. V praktičnem znanju prve pomoči pa so pomagali ponesrečenim pri nesreči na bazenu, nesreči v gospodinjstvu in na kolesarskem treningu. Na vsaki od situacij so učenci reševali po dva ponesrečenca. Pomembnost znanja prve pomoči se kaže na vsakem koraku in največ kar se učenci lahko naučijo za življenje je znanje, da lahko rešujejo ali pomagajo rešiti življenje.

S takšnimi aktivnostmi želimo tudi s pomočjo projekta Varcities spodbujati pomembnost osnovnega znanja prve pomoči med mladimi ter pripomoči k varnejšemu in odgovornejšemu vedenju v vsakdanjem življenju. Hkrati želimo poudariti pomembnost projektov, ki se osredotočajo na spodbujanje zdravega in varnega načina življenja v lokalni skupnosti.

 

 

 

 

varcities-logotip2

nazaj