spletna_stran_Olimpijskega_Centra_Novo_mesto.png

Prestižna nagrada netko spletni strani Olimpijskega centra Novo mesto

datum: 29. 03. 2024

Gospodarska zbornica Slovenije, ki je lastnica nagrade netko, in skrbnik slovenske nacionalne domene .si sta včeraj, 28. marca 2024, podelila nagrade netko za najboljše spletne strani s končnico .si. Nagrado za naj spletno stran za turizem, dogodke ali prosti čas je prejela spletna stran Olimpijskega centra Novo mesto, ki je nastala v sodelovanju z občinsko Pisarno za razvoj in agencijo Numo.

GZS z nagrado podpira domače spletne projekte, razvoj, ustvarjalnost in domiselnost ustvarjalcev ter spodbujajo uporabo nacionalne domene .si. Letošnja rdeča nit tekmovanja je bila ozaveščanje splošne in strokovne javnosti o vključenosti žensk na področju kibernetske varnosti. Projekte je ocenjevalo 18 žirantov na treh področjih, in sicer o vsebinski zasnovi, uporabniški izkušnji in grafični izvedbi ter tehnični dovršenosti.

Naj spletna stran za turizem, dogodke ali prosti čas je tako postala naša spletna stran olimpijskicenter-nm.si, na drugo mesto se je uvrstila spletna stran tvambienti.si, na tretjega pa ohs.si. Skupno so podelili nagrade v osmih kategorijah in dve posebni nagradi. Nagrade je zmagovalcem izročila Maja Horvat, vodja projektov na nacionalnem kibernetskem centru SI-CERT in predstavnica pobude Women4cyber.si, ki igra pomembno vlogo pri spodbujanju zaposlovanja žensk v kibernetski varnosti. Z njo se namreč zavzemajo za krepitev skupnosti kibernetskih strokovnjakinj, njihovo opolnomočenje in spodbujanje mladih, zlasti deklet, k odločitvi za kariero v kibernetski varnosti.

 

naj spletna stran-1

 

Vabljeni ste, da si  ogledate  spletno stran Olimpijskega centra Novo mesto in odkrijete, zakaj nas je strokovna javnost prepoznala kot vrhunsko destinacijo na spletu. Spletno mesto Olimpijski center Novo mesto je bilo vzpostavljeno v okviru evropskega projekta VARCITIES, ki je usmerjen v spodbujanje fizične dejavnosti, bolj zdravega načina življenja in boljše kakovosti življenja vseh občanov.  Izdelano je bilo z namenom predstavitve napredne ponudbe kompleksa in pospeševanja gibanja in zdravih vzorcev življenja. Uporabnik lahko na spletnem mestu spremlja realno stanje mikroklime v parku in objektih Olimpijskega centra Novo mesto, obenem pa lahko spremlja tudi zasedenost kapacitet objektov in rezervira termin obiska. Cilj projekta Varcities je zagotavljanje zelenih in trajnostnih mest prihodnosti, zato smo delovanje spletnega mesta naredili 100 % brezogljično. Spletno mesto gostuje na strežniku, ki so napajani zgolj iz obnovljivih virov – vetrne energije.

nazaj