najmalj__i_udele__enci_na_kolesu-3.png

Dan koles v Novem mestu povezal skupnost in podprl dobrodelnost

datum: 17. 04. 2024

V nedeljo, 16. marca 2024, je v Olimpijskem centru Novo mesto s podporo evropskega projekta VARCITIES potekal Dan koles, ki je združil več kot 150 ljubiteljev kolesarjenja vseh starosti. Dogodek je navdušil s pestro paleto aktivnosti, prilagojenih tako cestnim kolesarjem, ljubiteljem makadama kot tudi tistim, ki uživajo v turnem kolesarjenju.

Udeleženci so se zbrali na ploščadi pred Bazenom Novo mesto in se podali na raznolike kolesarske avanture, med katerimi so lahko izbirali med družinskim kolesarskim izletom (približno 25 km),  cestnim kolesarjenjem (pot do Kostanjevice na Krki in kolesarski krog čez Belo krajino), adrenalinskim makadamkanjem z gravel in treking kolesi ter turnokolesarsko turo z MTB kolesi na Frato.

Najmlajši udeleženci so se preizkusili v spretnostni vožnji skozi poligon ter spoznavali cestnoprometne predpise s pomočjo policistov iz Policijske postaje Novo mesto. Raziskovali so tudi gozdne kolesarske poti in v zavetju dreves v motoričnem parku olimpijskega centra  prisluhnili pravljičarki, ki jih je očarala s kamšibaj zgodbo.

otroci poslušajo zgodbico- kamšibaj

Dogodek ni bil zgolj priložnost za aktivno preživljanje prostega časa, temveč je imel tudi dobrodelno noto. Zbirala so se sredstva za gibalno ovirano osebo, ki si bo lahko s pridobljenimi sredstvi kupila prilagojeno kolo.

Evropski projekt VARCITIES, v okviru katerega smo na Mestni občino Novo mesto za revitalizacijo športno-rekreacijskega centra v Češči vasi pridobili dobrih 510 tisoč evrov nepovratnih sredstev, ima za cilj, da  prek prepleta sodobnih tehnoloških rešitev in naravnega okolja oblikuje celostno ponudbo rekreacijskih in športnih programov za vse generacije in za vse skupine prebivalcev, s poudarkom na ranljivih skupinah.

varcities - nalepka2

nazaj