traktor_na_njivi.jpg

Obvestilo glede občinskega razpisa za kmetijstvo

datum: 09. 05. 2024

Obveščamo vas, da bo Mestna občina Novo mesto Javni razpis za dodelitev finančnih sredstev za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja v občini Novo mesto objavila po potrditvi Pravilnika s strani Ministrstva za kmetijstvo in gospodarstvo in po sprejetju Pravilnika na občinskem svetu predvidoma v mesecu juliju 2024.

Sprejetje Pravilnika o ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva, gozdarstva in podeželja v Mestni občini Novo mesto za obdobje 2024-2030 je osnova za pripravo Javnega razpisa o sofinanciranju ukrepov ohranjanja in spodbujanja razvoja kmetijstva, gozdarstva in podeželja v Mestni občini Novo mesto.

Zaradi priprave večjega števila mnenj o ekonomski upravičenosti investicij na kmetijskem gospodarstvu ravno v času letnih dopustov Kmetijsko gospodarska zbornica Slovenije prosi, da svoji kmetijski svetovalki predhodno najavite predvideno investicijo na kmetijskem gospodarstvu v letu 2024.

V kolikor nameravate sodelovati na razpisu Mestne občine Novo mesto, bo potrebno po objavi razpisa v Dolenjskem uradnem listu oddati vlogo z vsemi prilogami, ki bodo zahtevane pri posameznem ukrepu. Z objavo razpisa bo navedeno obdobje, v katerem boste lahko oddali vlogo s pridobljenimi predračuni v letu 2024. Naknadno boste s sklepom obveščeni, do kdaj mora biti investicija zaključena.

Za dodatne informacije ali pojasnila lahko pokličete v času uradnih ur na tel. št. 07 39 39 272 (Klavdija Kolarič) ali pišete na e-naslov klavdija.kolaric@novomesto.si.

nazaj