Sprejem_MEPZ_Pomlad.JPG

Župan sprejel predstavnike MEPZ Pomlad

datum: 20. 06. 2024

Župan Gregor Macedoni je danes na rotovžu sprejel predstavnike novomeškega Mešanega pevskega zbora Pomlad, ki je spomladi na državnem tekmovanju v Mariboru dosegel največji uspeh v svojem več kot 30. letnem delovanju. Pomladniki so pod umetniškim vodstvom zborovodkinje Alenke Podpečan na 28. državnem tekmovanju Naša pesem, ki je eno najzahtevnejših tekmovanj v evropskem merilu, osvojili zlato plaketo in skupno 2. mesto v konkurenci dvajsetih najboljših slovenskih pevskih zborov.

Županovega sprejema so se udeležili Jože Robek, predsednik društva, ter pevki Nina Tomšič Polegek in Dea Biličič. Županu Gregorju Macedoniju so podarili svojo najnovejšo zgoščenko z naslovom Barve pomladi, ki jo je oblikovala Dea Beličič, za njo pa likovno podlago izdelala Nina Tomšič Polegek.  Predsednik Jože Robek je v pogovoru izpostavil, da je uspešen nastop v Mariboru in osvojene nagrade spodbuda za nove in smele načrte za še boljše glasbene nastope. Trenutno snemajo videospot v Novem mestu z nosilno skladbo Elizejska polja, ki jim je prinesla zlato plaketo v Mariboru. Želijo si, da bi videospot predstavili na novomeškem Glavnem trgu konec avgusta s pogovornim večerom, kjer bi predstavili delo in delovanje mešanega pevskega zbora in povabili nove člane k sodelovanju. Pomladniki bodo na Glavnem trgu prav tako organizirali  Gosple festival z gostujočimi skupinami iz tujine.

Župan Gregor Macedoni jim je za izjemen uspeh in ambiciozne načrte čestital. Poudaril je, da delovanje vrhunskih ljubiteljskih kulturnih društev, kot je Mešani pevski zbor Pomlad, predstavlja odličen vzgled in spodbudo celotni ljubiteljski kulturi in posameznikom. Zaželel jim je še veliko uspešnih nastopov ter novih pevk in pevcev.

Priznanja MPZ PomladMPZ Pomlad v Mariboru

nazaj