vodilna slika

On-line delavnica Ezoterični pomen božiča

dne 20. 12. 2017, 18:00

Lokacija: Trdinova čitalnica, Knjižnica Mirana Jarca

V nekaterih zahodnih tradicijah (Kelti, Germani) so se že pred prihodom krščanstva zelo spoštljivo pripravljali na obdobje okoli božiča. Z njimi sta povezana tudi pojma »kozmična vrata« in »obdobje svetih noči«. Njihovo verovanje ni temeljilo na zgodovinskih dogodkih, ki so se zgodili pred dva tisoč leti, ampak na vedenju o posebnih kozmičnih okoliščinah in procesih, ki potekajo v tem obdobju in za katere so bili prepričani, da imajo vpliv tudi na njih.

V angleškem jeziku se božične počitnice imenujejo holidays. To dobesedno pomeni »sveti dnevi«, dnevi, ki jih lahko imamo za darilo, da bi se lahko usmerili na dvig v najširšem pomenu besede.

To so tudi dnevi, ko imamo možnost, da se »izpraznimo« svojih običajnih zaposlitev in se intenzivneje posvetimo lastni notranjosti ter se napolnimo z mirom in zdravilnimi duhovnimi energijami.

On-line delavnica »Ezoterični pomen božiča« bo potekala v obliki srečanja in elektronske korespondence. Njena osnova so teksti in izbrana poglavja iz Vodnarjevega evangelija, avtorja Levija Dowlinga, na osnovi katerih bomo razmišljali in se pogovarjali o pomenu božiča, ter pojasnili ezoterični pomen oseb in simbolov, ki v njem nastopajo.

Na uvodnem srečanju se bomo seznanili s potekom delavnice ter pojasnili simbolni pomen nekaterih pojmov, ki se pojavljajo v tekstih. Na ta način se bomo temeljiteje pripravili na duhovno potovanje skozi božični čas. Nadaljevanje pa bo sestavljeno iz 16 tekstov, ki jih boste prejeli vsak dan na vaš e-naslov, v obdobju od 22. decembra 2017 do 6. januarja 2018, po predhodni prijavi na spodnji e-naslov:

Prijave na: lectorium.dogodki@gmail.com

Srečanje in On-line delavnica so brezplačni.

Prisrčno vabljeni.

Organizator delavnice: http://www.lectorium.si/

Več na: http://www.lectorium.si/

:Mednarodna šola Zlatega rožnega križa – Vodnarjeva doba

nazaj
<nov december 2017 jan>
po to sr če pe so ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

prikaži vse dogodke