vodilna slika

Sibirska fitomedicina -predavanje Marie Ane Kolman

dne 06. 03. 2018, 18:20

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca

Sibirska  fitomedicina -predavanje Marie Ane Kolman

Torek , 6. marec 2018 ob 18.00 v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu

Tradicionalni bobrovi alternativni večeri v ciklu projekta osveščanja prebivalstva o okolju in zdravju, ki jih v sodelovanju z Knjižnico Mirana Jarca v Novem mestu in Mestno občino Novo mesto izvaja Društvo Bober - Okoljsko gibanje Dolenjska.

Maria Ana Kolman je raziskovalka, predavateljica in pisateljica. Na svojih potovanjih po Sibiriji že vrsto let  zbira znanja ljudske medicine oz. fitomedicine, ki je v Rusiji uradna medicina. Pristop k preprečevanju in zdravljenju različnih bolezni je v Sibiriji precej drugačen kot v Evropi.  Med ruskimi zdravniki je nemalo tistih, ki fitomedicino vključujejo v konvencionalno zdravljenje in pri tem ugotavljajo, da je uspeh zdravljenja mnogo večji. Zlasti pomembno je to pri onkoloških boleznih, predvsem takrat, ko konvencionalna medicina odpove. 

Na predavanju bo Maria Ana Kolman predstavila rastline, ki rastejo tudi pri nas in se v fitomedicini uporabljajo kot preventiva in zdravilo pri vrsti bolezni, podala pa bo tudi nekaj praktičnih nasvetov o uporabi teh rastlin in predstavila preproste tehnike za vsakdanjo krepitev telesa in duha.

Na predavanju boste izvedeli na primer tudi, da kot plevel mečete proč rastlino, za katero je bilo že l. 1963 v znanstvenih in kliničnih študijah ugotovljeno, da velja za najboljše protirakavo sredstvo.

Zaradi velikega zanimanja za tehnike za boljše videnje brez očal, ki jih uči Maria Ana Kolman, bo začetni del predavanja namenjen praktičnim vajam za boljši vid.

Prisrčno vabljeni,

nazaj