vodilna slika

Izobraževanje za mir

dne 30. 03. 2018, 18:00

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca, Učilnica Beri

Želite izvedeti več o sebi, odkriti svoje notranje vire kot so notranja moč, dostojanstvo, mir in upanje?Vabimo vas na mednarodno priznano multimedijsko delavnico Izobraževanje za mir, ki jo je zasnovala Fundacija Prema Rawata.

Namen delavnice je pomagati udeležencem, da raziskujejo možnost osebnega miru in odkrijejo notranje vire: notranjo moč, možnost izbire, cenjenje, upanje kot oporo v vsakdanjem življenju.

Izobraževanje bo potekalo ob petkih med 18. in 19. uro in obsega 10 delavnic, ki sestojijo iz avdio, video in pisnih materialov.

Delavnica je brezplačna, lahko se udeležite tudi posameznega srečanja.

Program izobraževanja za mir:

  • 2. 3. 2018, del 6: Razumevanje“Prisluhni preprostosti svojega obstoja. Mir je povezan z neopredeljivim, s preprostostjo in mogočnostjo prihajanja in odhajanja diha.”
  • 9. 3. 2018, del 7: Dostojanstvo: “Imamo vse te darove, vendar pozabljamo, kdo smo, kaj je naša prava narava in kje lahko najdemo to, kar nam je bilo dano. Tedaj se sprašujemo in tavamo ... Ves svet to počne že zelo dolgo: sprašuje se in tava ...”
  • 16. 3. 2018, del 8Izbira: “Dana so nam semena. Imamo seme jeze, a tudi seme prijaznosti. Imamo seme dvoma, a tudi seme razumevanja. Sedel in počival boš pod tistim drevesom, katerega seme si posejal.”
  • 23. 3. 2018, del 9Upanje: “Ne gre zato, kako dolga je noč, ampak za to, da sonce vedno vzide in da vedno napoči jutro.”
  • 30. 3. 2018, del 10: Zadovoljstvo: “Sanjamo o tem, kar nimamo, ne sanjamo o tem, kar imamo.”
nazaj