vodilna slika

V živo: Broken Lock + Flip Flop Fatality

dne 20. 04. 2018, 22:00

Lokacija: LokalPatriot, Glavni trg 11, Novo mesto

Organizator: LokalPatriot

V LokalPatriot se v petek, 20. aprila ob 22. uri, po nekaj letih vračajo belokranjski “Broken Lock”. Na odru se jim bo pridružila glasbena zasedba z Rijeke, ki sliši na ime “Flip Flop Fatality”.

Zasedba “Broken Lock” je že s prvencem “Ater”, ki ga je posnela in producirala v domačnem vzdušju prijateljeve zidanice, požela odlične ocene in sloves prve slovenske stonerske plošče. Bend je na začetku v svoj zvok vnašal prvine različnih trših rockovskih slogov kot so punk, heavy metal, grunge, hardcore in tudi psihedelija. Leta 2000, leto po izdaji prvenca, so nastopili na zadnjem Novem rocku, leto zatem pa so prejeli nagrado boomerang, ki jo podeljuje Studio City. Od prvenca dalje skupina deluje v ustaljeni zasedbi. Leta 2002 so v samozaložbi, tako kot prvenec, objavili drugi album “Endemic”. Po sedmih letih premora leta 2009 objavijo tretji album “Want to exit this ergastulum?”, ki tokrat izide pri Založbi Radia Študent. Na njem so izpilili svojo vizijo stoner rocka, kateremu so dodali za ta slog sicer nekonvencionalne ambientalne prvine in nalomljene ritme, ki se spogledujejo s funkom, drum’n’bassom in breakbeatom. Zadnji album “Unicorns We All Chase”, ki je znova izšel pri Založbi Radia Študent, je požel odlične kritike. »Z albumom Unicorns We All Chase zasedba ostaja v nalomljeni matematični preciznosti, razgibanost aranžmajev pa skrbi za raznoliko in dinamično zvočno sliko (…)«, je o albumu zapisal Peter Recer na Radiu Študent. V Odzvenu pa je Igor Bašin takole zaokrožil svojo recenzijo: »Po dvajsetih aktivnih letih zasedba Broken Lock torej še zdaleč ni zapadla v veteransko obujanje nostalgije in spominov, ampak tvorno in v dobri kondiciji nadaljuje svojo težaško pot, ki je še zdaleč ne ugonablja, temveč ji je v prvi vrsti v veselje.«

Na koncertu bomo lahko slišali tudi nekaj novega materiala, saj band pripravlja svojo peto studijsko ploščo, za katero pravijo, da bo izšla kmalu.

AUDIO: https://brokenlocked.bandcamp.com
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=Eze8cR3W2-U
PAGE: http://www.brokenlocked.com

“Flip Flop Fatality” je tričlanski psihedelični math rock band iz Rijeke, ki je nastal z razpadom banda “Hesus Attor”, bobnarka Lena pa prihaja iz banda “Asheraah”. Lena na bobnih, Hrvoje na klaviaturah in Vedran na bas kitari z mešanjem math rocka, psy rocka, noisea in melanholičnih ambientalnih delov ustvarjajo izjemno atmosfero, ki se zliva v posebno psihedelično zgodbo.

AUDIO: https://flipflopfatality.bandcamp.com/
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=GeLmCI7G9wM
(FB) PAGE: https://www.facebook.com/Flip-Flop-Fatality-1621985124728560/

Vstopnina: 5 €

nazaj
<mar april 2018 maj>
po to sr če pe so ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

prikaži vse dogodke