vodilna slika

Otvoritvena prireditev projekta poslikajmo sivino

dne 12. 06. 2018, 18:00

Lokacija: Šolski stadion pri Osnovni šoli Bršljin

Otvoritvena prireditev projekta poslikajmo sivino

Lokacija: Šolski stadion pri Osnovni šoli Bršljin

dne 12.6.2018, ob 18:00

Organizator: Osnovna šola Bršljin

 

V torek ste lepo vabljeni na otvoritveni dogodek, ki je namenjen predstavitvi prvega tovrstnega likovnega dela v našem kraju in s tem začetek projekta Poslikajmo sivino. Na njen boste lahko spoznali avtorja prvega večjega zunanjega murala v Novem mestu, Teo Skupek in Roberta Jevnika, učence OŠ Bršljin, ki so sodelovali pri ustvarjanju in snovanju motivov, njihovo mentorico Vilmo Petelin, naša sponzorja in sofinancerja poslikave, Društvo Novo mesto kot nosilca projekta ter vodjo projekta Poslikajmo sivino. Dogodek bo popestren s kulturnim programom, ki so ga pripravili učenci Osnovne šole Bršljin.

Društvo Novo mesto želi s projektom lokalni skupnosti približati sodobne smernice likovnega umetniškega izražanja in hkrati obogatiti mestno podobo in razvijati odnos skupnosti do javnega prostora. Z učenci in mentorico Osnovne šole Bršljin ter umetnikoma Teo Skupek in Robertom Jevnikom smo ustvarili prvo poslikavo večje puste betonske stene v našem mestu, ki se nahaja ob športnih površinah šole in za katero želimo, da sedanje in prihajajoče generacije ter okoliške prebivalce vsakodnevno nagovarja in navdušuje.

Sponzor poslikave je EVENTUS, Novo mesto, d.o.o.


Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Novo mesto


Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!

Slika3 sodelovanje učencev.jpgSlika1 slika z ucenci OŠ Bršljin.jpgSlika4 sodelovanje učencev.jpgSlika5 Tea in Robi planiranje.jpgSlika2 priprava podlage.jpgSlika6 Tea Skupek v delu.jpgSlika7 Robert Jevnik v delu.jpgSlika8 Mural v nastajanju.jpg

nazaj