vodilna slika

Rudi Potepuški

dne 06. 07. 2018

Lokacija: Grad Grm

Organizator: Založba Goga

Od 10.00 do 13.00 in od 15.00 do 17.00 Cirkuške delavnice – Cirkokrog / SLO

 So vas kdaj zasrbeli prsti, da bi požonglirali s tremi pomarančami ali pa zavrteli krožnik na palici, kot to počnejo kitajski cirkusanti, a niste vedeli, kako bi se tega loti? Pri tem vam lahko pomagamo! Na naše delavnice ste vabljeni vsi, ki bi se radi naučili cirkuških in akrobatskih vragolij. V sproščenem okolju in pod budnim očesom naših mentorjev se lahko prav vsak nauči osnov rokovanja s cirkuškimi rekviziti in poleti v različnih akrobatskih položajih.

 

Od 16.00 do 19.00 Zelena igrala – Drago Zadnikar / SLO

Lesena igrala

Eno od vodil Draga Zadnikarja je, da je vsak material in odslužen predmet primeren za ponovno uporabo in da ne smemo zavreči niti koščka lesa, saj s tem kot družba slabo vplivamo na svoje okolje. Sam različne odpadne kose (zavržene pralne stroje, peči, računalnike, kolesa ipd.) spreminja v interaktivna igrala in igre za velike in majhne otroke, za družine in vse ostale, ki se radi zabavajo, in ob tem razvijajo tudi svoje motorične spretnosti ter miselne sposobnosti.

 

Ob 17.00 Želvja pravda – Signdance Collective GBR/ USA, 45 min

Ulična predstava

Interaktiven, vključujoč in potopljen projekt »Želvja pravda« raziskuje življenje želv in napore pri ohranjanju njihove ogrožene vrste. A za to inteligentno in fascinantno živaljo, eno najstarejših oblik življenja na zemlji, se skriva še marsikaj. Prek znakovnega jezika, glasbe, plesa, vonja in pripovedovanja se mlade seznanja z okoljevarstvom in načini, kako lahko tudi sami pozitivno vplivajo na okolje.

 

Ob 19.00 Pandemia – Bad Rabbits / LTU, 45 min

Interaktivno angažirana ulična predstava

Medtem ko je družba nasičena s priložnostmi in možnostmi, z neuresničenimi obljubami politikov in absurdnimi odločitvami vlade, ulice preplavi nova predsedniška kampanja, ki za svetovnega predsednika predlaga PANDO. Kandidat pooseblja harmonijo med ljubeznijo in mirom, enakopravnost ras in bratstvo med vsemi ljudmi. Kampanja je živahna, polna pesmi in sodelovanja publike. Le malega človeka, ki pobira smeti za udeleženci shoda, skoraj ne opazimo.

 

Ob 20.00 Šah-mat – Elaboe / GER , 25 min

Ulična predstava

Šahovnica je pripravljena, ura odšteva in igra se začne in popelje občinstvo v svet šahovske igre, ki na zabaven, a vendarle poetičen način uhaja iz rok. Natančni šahist se spušča v igro s šahovskimi figurami, ki oživljajo, in šahovnico, ki dobiva gromozanske dimenzije. Obupani protagonist se spopada s kaosom in se trudi obvladati svojo vihravo nasprotnico, skupaj z njenimi triki in domislicami.

Koreografijo sestavljajo osupljive partnerske akrobacije, ki vključujejo skoke, plezanje, ravnoteženje in polete v zrak. Večkrat nagrajena predstava "Šah-mat" nagovarja občinstvo brez besed, s humorjem in ob spremljavi glasbe. Kot v nemem filmu.

 

Ob 21.00 Za crknt – Društvo za sodobno klovnovsko gledališče / SLO 90 min

Klovnovski kabare za odrasle ;)

Za crknt kabare je predstava skupine profesionalnih klovnov igralcev, ki v svojih točkah razkrivajo človeško ranljivost, raztresenost in vznesenost. Gledalcem in nastopajočim radodarno ponujajo oddih od vsakdanjih stresnih banalnosti, tako da jim te vsakdanje banalnosti prostovoljno odvzamejo in jih na odru, humorju v čast, razkrinkajo, obrnejo na glavo in potunkajo v lužo ironičnega paradoksa.

Prepustite se, da vas zavedejo v svet, ki ga tako dobro poznate. Ne bo manjkalo učiteljic, ki “vejo”, kako z otroki, moških, ki “vedo”, kako z ženskami, in žensk, ki “vedo”, kako same s seboj. Strast, ljubezen in samopozaba. Za crknt!

nazaj
<jun julij 2018 avg>
po to sr če pe so ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

prikaži vse dogodke