vodilna slika

POHOD - Gremo na naše Gorjance - ZAHTEVNEJŠA TURA

dne 25. 08. 2018, 06:30

Lokacija: Zbor pri Agroservisu, Novo mesto

Organizator: PD Krka Novo mesto

22. Spominski pohod na Gorjance in najvišji vrh -Trdinov vrh

POTEK  ZAHTEVNEJŠE TURE:  Ob 6.30  uri Agroservis Novo mesto (202 m)  – Šentjošt – Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih  (828 m ) - krajši kulturni program ob  11:00 uri – Trdinov vrh (1178 m) – Sv. Miklavž (964 m) - Krvavi kamen (921m) – Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih – Gabrje (krožna pot).

POTEK MANJ ZAHTEVNE TURE : Ob 9.00 uri Gabrje (368 m) – Planinski dom pri gospodični na Gorjancih (828 m) – Krvavi kamen (921m) – Sv. Miklavž (964 m) – Krvavi kamen (921 m) – Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih (828m) – Gabrje (368 m).

ZAHTEVNEJŠA TURA: Zbrali se bomo ob 6.30 uri pred poslopjem Agroservisa v Žabji vasi v Novem mestu. Pot nas bo vodila  po markirani poti do naselja Šentjošt, nato pa po dolini mlinov ob potoku Kiamfer. Večino le teh ne deluje več, so le spomin na čas preteklosti. V naselju Pangrč Grm bomo ob poti lahko občudovali cerkev  Sv.  Miklavža z izjemno umetnostno preteklostjo. Pozornost širše javnosti pa je cerkev vzbudila, ko so se leta 1958 v njeni notranjščini pokazale gotske freske. Od tu naprej se pot dokaj hitro strmo dviguje in preko najlepših košenic bomo v dobrih treh urah prišli do Planinskega doma pri Gospodični na Gorjancih. Po kulturni prireditvi bo sledil še vzpon na Trdinov vrh in spust po košenicah in gozdu do Sv.  Miklavža. Vrnili se bomo na Gospodično, po počitku pa do vasi Gabrje v dolini. Pot bo dolga 5 do 6 ur.

MANJ ZAHTEVNA TURA: Zbrali se bomo v vasi Gabrje. Pot nas bo vodila po markirani poti Šumeči potok – Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih. Hoje bo za dobro 1 uro. Po kulturni prireditvi se bomo lahko sprehodili do Miklavža in nazaj na Gospodično, po počitku pa nazaj v Gabrje.

OPREMA: Za obe turi je potrebna planinska oprema za vsakršno vreme.

HRANA IN PIJAČA: Za hrano bo poskrbljeno v Planinskem domu pri Gospodični, kaj malega pa naj bo tudi v nahrbtniku, predvsem pa dovolj pijače.

VODENJE: Pohod iz Novega mesta bosta vodila vodnika PZS Mladen Živkovič in Matej Kocbek, iz Gabrja pa Rozi in Rudi Skobe.

Vljudno vabljeni!

 

nazaj