vodilna slika

Doživljajski ogled Živega muzeja za družine

dne 25. 08. 2018, 10:00

Lokacija: Grad Struga, Otočec, Gumberk 9

Organizator: Svitar, PE Grad Struga, Otočec

Doživljajski ogled Živega muzeja grad Struga za družine

Takoj ko otrok prestopi prag gradu Struga, stopi v igro, nepozabno tekmovanje v zgodovinskem znanju in preizkušnjah grajskega življenja.

Gradovi živijo. Skozi stoletja nizajo zgodbe graščakov, vojn, zmag, životarjenj in razcvetov. Kakšne so njihove zgodbe? Na Strugi živeča Eleonora in ravno prispeli vitez Barbo vam gotovo ne bosta pustila, da ju zgolj poslušate, temveč vas bosta, tako otroke kot starše, preizkušala v veščinah meta sekiric, podkvic in plesa ter izpraševala, premamila vas bosta v svojo igro, ki bo postala otrokova igra, njegov izziv in vaš užitek. 

Doživljajski ogled gradu Struga ni zgolj ogled, temveč je potegovanje otrok za mladega viteza ali damo oziroma za čudežni kovanček iz grajske kovnice. Otroke bomo vključili v struško pripoved zgodovine z različnimi ugankami in nalogami. Da ne bodo zanemarjene niti njihove spretnosti, bomo zanje pripravili tudi tekmovanje v metu bojnih sekiric in podkvic. Ker sta se mladi paž in gospodičnica vedno učila tudi omike in umetnosti, vas bo Eleonora naučila enostaven historični ples v grajski sprejemnici. Vitez Barbo bo s pomočjo otrok zakuril v grajski kovačiji, med otroki bomo najbolj zagretima dali priložnost, da se preoblečeta v viteza in damo...

Ob tej priložnosti bomo za družine zopet znižali ceno doživljajskega ogleda. Namesto 11 €/osebo, lahko ogled izkusite za 7 €/osebo. Program je najboljši za družine z otroki med 4. in 14. letom starosti. Obvezne so predhodne rezervacije na telefonsko številko: 031 230 163 - Eleonora Bojana Čibej, ali na mail svitar@svitar.si, do petka 24.8.2018.
Dogodek se izpelje ob najmanj 30 prijavljenih. Na dogodek sprejmemo do 50 oseb.

nazaj