vodilna slika

Dobrodelni županov teniški turnir

dne 08. 09. 2018, 09:00

Lokacija: Teniški klub Portovald

V Kabinetu župana Mestne občine Novo mesto znova pripravljamo Dobrodelni županov teniški turnir, ki bo letos v soboto, 8. septembra 2018, na igriščih Teniškega kluba Portovald. Sredstva, zbrana na letošnji izvedbi turnirja, bodo namenjena naši občanki Mojci Škrbec.

Mojca je petindvajsetletna Novomeščanka, rojena kot sestra dvojčica, ki je zaradi zapletov ob rojstvu utrpela cerebralno paralizo, zaradi katere je prisiljena uporabljati invalidski voziček. Kljub zdravstvenim težavam se trudi živeti kakovostno življenje in pomagati drugim po svojih najboljših močeh. Več let se je ukvarjala s plesom in delala kot prostovoljka v klicnem centru za mladostnike, kjer je spoznala življenjskega sopotnika.

Uspešno je zaključila magistrski študij na Fakulteti za socialno delo, smer socialno delo z družino, v prihodnje pa se ji obeta tudi zaposlitev v tej smeri, kar jo zelo veseli. Ima čut za soljudi in prosti čas rada preživlja v naravi. Zelo rada potuje, da pa njena mobilnost ne bi bila prevelika ovira, bi ji zelo prav prišel tehnični pripomoček Ruotino – posebni električni priključek v obliki kolesa, ki se ga namesti na navaden invalidski voziček. Gre za hitro in praktično rešitev, ki potrebo po avtonomnem premikanju popolnoma varno spremeni v čisti užitek ter omogoči svobodnejše in bolj lahkotno gibanje.

Nakup omenjenega pripomočka bo Mojci omogočil varnejšo vožnjo po mestu in lažje potovanje z njenim partnerjem ter enostavnejšo mobilnost tudi zaradi tega, ker je s to obliko vozila možno premagovati robnike pločnikov. Ob tem je smiselno izpostaviti, da gre za bistveno lažje in spretnejše prevozno sredstvo v primerjavi z vozilom na električni pogon ali električnim invalidskim vozičkom.

Igralni sistem: žrebane dvojice.

Prijave na tel. št. 041 557 857 Jiri ali nmtenis@gmail.com.

Prijavnina: dobrodelni prispevek.

nazaj