vodilna slika

Dobrodelni pohod na Trško goro

dne 13. 10. 2018, 09:00

Lokacija: Gostilna Puglej, Ždinja vas

Organizator: Lions klub

Prišel je čas največje dobrodelne akcije v organizaciji Lions kluba Novo mesto, bliža se Dobrodelni pohod na Trško goro. Letos je že 6. zapored. 

Vsako leto znova ga pripravljamo z namenom pomagati invalidom in socialno šibkejšim in jim omogočiti lažje življenje. 

V soboto, 13. oktobra 2018 ob 9:00 (start pred Gostilno Pugelj, Ždinja vas) bomo zbrana sredstva (pohod in donatorji) v skladu z našim osnovnim poslanstvom namenili za:

- nakup invalidskega skuterja 31 letnemu Mihi, invalidu z diagnozo cerebralne paralize, diplegije spastike in epilepsije. Miha je zaradi svoje bolezni osamljen in nima socialnih stikov s sovrstniki. Skuter mu bo omogočil boljšo mobilnost in boljšo kakovost življenja ter možnost navezave stikov z ljudmi, 

- pomoči šestim dijakom iz socialno šibkih družin in nadarjenim v Šolskem centru Novo mesto, ki svojih talentov brez zunanje pomoči ne morejo uresničiti, 

- Varstveno delovnem centru Novo mesto, ki skrbi za umsko in telesno prizadete, za ureditev okolice v park z nadstrešnico, klopmi, igriščem, zasaditvijo... da bodo lahko svoj čas preživljali tudi v naravi, na zraku, ne le med štirimi stenami. 

Pohod bo s postanki in programom trajal največ 4 ure. 

Dobrodelni prispevek: odrasli 30€, otroci, študentje, upokojenci 10€.

 

 

  

 

 

nazaj