vodilna slika

Škis runda! - Večeri taroka na Pumpenci

dne 19. 08. 2019, 19:00

Lokacija: Pumpnca, Župančičevo sprehajališče, Novo mesto

Tarok je miselna igra, ki je nastala v prvi polovici 15. stoletja v Italiji. Od tod se je igra razširila proti Franciji in v nemško govoreče dežele. V habsburški monarhiji je bila izredno priljubljena - prinesla je celo vzdevek celotni državi: Tarockanien. V njej so se razvile številne krajevne različice taroka, danes pa se tarok v takšni ali drugačni obliki igra v Nemčiji, Franciji, Avstriji, Sloveniji, na Češkem, na Slovaškem, v Romuniji in v Ukrajini; v domovini Italiji pa ni več tako priljubljen.~ 

Mi pa smo mnenja, da tarok ni le navadna igra s kartami, temveč strast! Če se strinjaš z nami, in če si želiš svoje poletne večere ob ponedeljkih v juliju in avgustu preživeti ob reki Krki, ter v miru narave kartati to odlično igro; si torej lepo vabljen/a na "Škis rundo!" pod zvezde! V ozadju se bo predvajala jazz glasba, vsakič pa bo na voljo tudi prigrizek kot spremljava k degustaciji različnih vrst piva in vina! (vedno kaj novega, pustite se presenetiti) 

Za pultom bodo pripravljeni listki za lažje beleženje točk, zato vam res ni treba s seboj prinesti nič drugega kot dobro voljo in svoje srečne tarok karte! (Dva kompleta kart za pozabljive, bosta na voljo tudi iz naše strani.) 

V primeru dežja dogodek odpade!

nazaj