vodilna slika

Mtb dogodek na Gorjancih

od 28. 09. 2019 do 29. 09. 2019

Lokacija: Lovski dom Gabrje, Gorjanci

Organizator: Kolesarsko društvo Zverinice

Mtb druženje, ki sliši na ime »Mtb dogodek na Gorjancih« je dvodnevna gorsko-kolesarska prireditev, namenjena vsem ljubiteljem gorskega kolesarstva, obiskovalcem Gorjancev, krajanom in prebivalcem in obiskovalcem Novega mesta. Kolesarjem, ki že dodobra poganjajo pedala gorskih koles, tistim, ki se šele spoznavajo s tem športom in vsem, ki so jim grobe gume, »fedri« in spusti popolna neznanka. Prizorišče dogodka bo na novo zgrajen Lovski dom v Gabrju. Namen dogodka je, promocija gorskega kolesarstva, ter zdravega in aktivnega načina življenja.  

Sobota, 28.09.2019

Sobota je namenjena pred vsem druženju, debatiranju, testiranju koles in opreme, ter predstavitvi prve legalne kolesarske proge na Gorjancih. Na Trdinov vrh bo organiziran tudi »šatl« prevoz za kolesarje, ki jih zanima pred vsem spust. Za obiskovalce, ki Gorjancev ne poznajo, bodo organizirane vodene ture.

Na brezplačnem testu bodo na voljo kolesa vrhunskih proizvajalcev:

Mondraker, znamenita španska znamka koles, ki kroji rezultate v vrhu svetovnega pokala DH in XC. Na voljo bodo zadnji modeli enduro koles in poslastica, odlična električna polnovzmetena gorska kolesa.

Fuji: japonska znamka znana pred vsem po cestni floti, zadnja leta pa se uspešno kosa tudi z najboljšimi med gorskimi kolesi

Kellys: slovaški proizvajalec koles, ki je na slovenskem tržišču manj znan, vendar ponuja vrhunska gorska kolesa in ima profesionalne ekipe v svetovnem pokalu DH (Downhill) in EWS (enduro world series).

Predstavili pa se bodo še:

Fox -  sistemi za vzmetenje koles, Camelbak – kolesarski nahrbtniki in hidracijski sistemi, Leatt – znamka, ki ponuja vrhunske kolesarske čelade, ščitnike za okončine in telo. O'Neal – priznana znamka zaščitne opreme, oblačil in kolesarskih čevljev, Cebe -  znamka znana po kolesarskih očalih in gogglih.

 

Nedelja, 29.09.2019

V nedeljo bo na sporedu prva Enduro dirka na Dolenjskem z imenom »Borba na meji«. Posebnost Enduro dirk je v tem, da zajema vzpone (transferje) in spuste (etape), čeprav se čas meri le na spustu. Zmaga tisti, ki je najhitrejši v skupnem seštevku vseh etap. Zahtevnost dirke je prav v tem, da zajema vzpon in spust. Čas na vzponu se sicer ne meri, je pa potrebno na štart etape priti v določenem času. Dirka bo potekala v treh etapah. Start bo pri planinski koči Miklavž, sledijo etape: Greben, Trdinka in Ob smučišču s ciljem na prireditvenem prostoru. Na dirki lahko sodeluje vsak, ki ima gorsko kolo in želi preizkusiti svojo kondicijo in pogum. Tekmovalci se bodo pomerili v petih kategorijah in sicer: Mladinci, Elit, Amater, Ateti in Nežni kategoriji. Na prireditvenem prostoru bo podelitev medalj in nagrad zmagovalcev v posamezni kategoriji in druženje ob ponudbi gostinstva Pri Romanu.

 

BnM_Transparent_2019_2x1,3m

nazaj
<avg september 2019 okt>
po to sr če pe so ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

prikaži vse dogodke