vodilna slika

konS: BridA - Micro:bit // delavnica

dne 27. 01. 2020, 16:00

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca, Rozmanova ulica 28, Novo mesto

Organizator: LokalPatriot

Otroke in mlade od desetega leta starosti naprej vabimo, da se nam pridružijo na delavnici v okviru projekta konS, ki bo v ponedeljek, 27. januarja 2020 med 16. in 18. uro v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu.

Intermedijska delavnica z naslovom "Micro:bit - kreativne mreže" bo sodelujočim omogočila podrobnejše razumevanje sodobne tehnologije ter njeno upravljanje oziroma manipulacijo, ki je danes preko hitrega razvoja računalnikov in pametnih telefonov postala dostopna vsem. Večina se nas ne zaveda potencialov tehnologij, ki nas obdajajo, te nam omogočajo, da se lahko v vsakem trenutku povežemo v mreže z drugimi podobnimi napravami, ki beležijo vrednosti in podatke iz naše neposredne ali oddaljene okolice.

Delavnica bo obsegala uvodni del s spoznavanjem mikrokontrolerja ter predstavitev računalniških in mobilnih aplikacij za programiranje in komuniciranje z mikrokontrolerjem. Kreativni del delavnice bo temeljil na konkretni uporabi naprav, ki bodo preko programske aplikacije oziroma vmesnika omogočale realno časovno odzivnost s svetlobo in zvoki, ki jih bodo izdelali sodelujoči. Tak način spoznavanja tehnologije skozi kreativni proces omogoča med drugim tudi pomembnost sodelovanja, izmenjavo znanj, medgeneracijsko razumevanje in demistificiranje zapletenih tehnoloških izrazov in orodij ter na prijazen in enostaven način odpira pogovor ter približuje odmaknjene skupnosti k spoznavanju sodobnih tehnologij.

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na gasper.beg@lokalpatriot.si.

BridA/Tom Kerševan, Sendi Mango, Jurij Pavlica

Skupina BridA/Tom Kerševan, Sendi Mango, Jurij Pavlica, ki jo sestavljajo diplomanti beneške Akademije lepih umetnosti, se je formirala med študijem leta 1996. Skupina, ki ustvarja lastno produkcijo na širokem polju sodobnih umetniških praks, razstavlja tako doma kot v tujini, poleg tega pa sodeluje tudi v številnih mednarodnih rezidenčnih programih v tujini, na delavnicah in seminarjih. Dela skupine BridA so bila odkupljena za več mednarodnih zbirk sodobne umetnosti. Leta 2015 je za 20-letno uspešno delovanje na področju umetnosti prejela najvišje priznanje Mestne občine Nova Gorica, nagrado Franceta Bevka, leta 2018 pa mednarodno nagrado tesla. Med drugim so prejemniki štipendij laspis, ki jo podeljuje Ministrstvo za kulturo Švedske in Culture Bridges, ki jo pod okriljem EU podeljuje British Council. // www.brida-kud.si

-> Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Projekt konS:: Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.«.

nazaj
<dec januar 2020 feb>
po to sr če pe so ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

prikaži vse dogodke