vodilna slika

Dan »vse brez glutena«

dne 28. 09. 2020, 10:00

Lokacija: Fink&Situla, Dilančeva 1, Novo mesto

Življenje s celiakijo predstavlja velike izzive na vsakem kulinaričnem koraku. Ker te izzive poznamo, bomo na ta »brezglutenski ponedeljek« namenili posebno pozornost pri pripravi in sestavinah vseh jedi. V nedeljo (predhodni dan), bomo po končanem kosilu, kuhinjo temeljito očistili in potem uporabljali le izključno brezglutenska živila za pripravo celotnega ponedeljkovega jedilnika. Tisti, ki niste na brezglutenski dieti, ne boste niti opazili, da bo na ta dan kaj drugače kot sicer, ostalim pa bo zagotovo seglo do srca, da boste lahko tudi v centru Novega mesta deležni varne brezglutenske ponudbe. Dan »vse brez glutena« je plod dobrega sodelovanja z Društvom Celiac.  

DNEVNE JEDI od 10. do 14. ure

  • Piščančji paprikaš, krompir iz ponve
  • Gobova juha, tiramisu
  • Rižota s sipo in kalamari
  • Telečji hrbet v naravnem soku, pršut in gratinirane artičoke 

 

ALA CARTE PONUDBA do 22. ure

  • Mortadela iz mangulice, burata in oljčno olje Monterosso
  • Paradižnikova juha s feta sirom
  • Goveja juha s fritati
  • Tuna tatar z avokadom in rdečo peso
  • Solata s kvinojo, koromačem, črno kumino, piščancem in špinačo
  • Goveji tatar, jabolko, kandirana rdeča paprika, hren in topinabur
  • Hišna »dilca«; sardoni, humus, pašteta, slanina
  • Losos file s pirejem graha,maslena omaka in korenje, solatka brokolija in cvetače
  • V škrtocu-file postrvi v nežni česnovi omaki, gomoljasta zelenjava in sotiran krompirček z zelišči
  • Pražena telečja jetrca s šalotko in pehtranovim žganjem
  • Polenta s tartufi, lisičkami in cvetačno kremo
  • Pašta z avokadovim pestom in cvetovi brokolija
  • Goveji file s pirejem pečene buče in karamelizirana zelenjava
  • File brancina z zelenjavno tapenado

 

SLADICE

  • Tiramisu z borovnicami
  • Hruškova torta s kokosom in arašidovim karamelom
  • Jagodna tortica
  • Čokoladna tortica iz pečice z mangovim sladoledom  

brez_glutena_FB.png

nazaj