vodilna slika

konS ≡ parkŽur | delavnica

dne 29. 03. 2021, 17:00

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca, Rozmanova ulica 28, Novo mesto

Organizator: LokalPatriot

V ponedeljek, 29. marca ob 17. uri otroke, starejše od 8 let, vabimo v Knjižnico Mirana Jarca na izkustveno delavnico z naslovom parkŽur. Zaradi omejenega števila mest je potrebna predhodna prijava na borut.pelko@lokalpatriot.si, delavnica pa je primerna tudi za družine, zato vabljeni tudi starši!

mentorici: Tadeja Pungerčar, Barbara Kapelj

Narava je znastvenikom in umetnikom od nekdaj prebujala občutek za raziskovanje, občudovanje in lepoto. Mnogi umetniki največ navdiha najdejo prav v naravi in jo nato skozi mnogotere izraze prevajajo v umetniški jezik.

Na delavnici bodo otroci s pomočjo sistema silent disco spoznali svet sodobnih umetnikov in metodo umetniške raziskave ter opazovanja okolja. Na delavnici bodo predstavljena dela Luke Prinčiča, Boštjana Perovška in prve bioakustične zasedbe pri nas Jate C.

Ilustracija: Nea Likar

Delavnica bo izvedena v skladu s z veljavnimi ukrepi Vlade RS in priporočili NIJZ.

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.

Projekt konS -- Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

nazaj