SPLET_SLIKA.jpg

Tečaj risanja in slikanja na platno

od 01. 10. 2021 do 10. 10. 2021

Izkušena pedagoginja Martina Hegediš, magistra likovne pedagogike in magistra umetnosti, vabi vse, ki imate željo po likovnem ustvarjanju, pridobivanju znanja za ustvarjanje, izpopolnjevanje in uresničitev Vaših želja po študiju. Kot pravi Martina je tokratni tečaj risanja in slikanja dobra priprava na umetniške študije oz. je namenjen vsem ljubiteljem likovnega ustvarjanja, ki želijo izpopolniti svojo likovno izobrazbo, ne glede na  njihovo predznanje.

Predvidoma v začetku oktobra se boste srečevali in ustvarjali v prostorih Društva upokojencev enkrat tedensko po dve uri in pol. Datum Vam sporočimo še naknadno.

Risanje po modelu, osnove tradicionalnih risarskih tehnik (svinčnik, oglje). Praktične metode za pomoč pri gradnji likovnega prostora (viziranje, senčenje). Obravnava principov gradnje likovnega prostora pri risanju  tihožitja, portreta, figure v prostoru, (obravnava prostorskih ključev kot zakonitosti perspektive, usklajevanje razmerij in prostorskih planov, modelacije), osnove barvne teorije, osnova umetnostne zgodovine v skladu z obravnavano snovjo, osnova slikanja, sprotna korektura in domače naloge.

MATERIAL ZA IZOBRAŽEVANJE

Prinesite s seboj, risalni blok, krpice za brisanje, oglje  navadne svinčnike HB,  B1, B2, B3, B4, radirko, pletilko ali leseno paličico za viziranje cca 40 cm dolgo (vizirko),  čopiče ploske in ošiljene, akrilne barve.

Vljudno vabljeni in preverite, kje lahko svoj talent izpilite NA POVEZAVI TUKAJ.

Kontakt: Martina Hegediš, tel: 031 697 764.

nazaj