433A1871.jpg

Drsališče na Glavnem trgu - obišči dolenjsko pravljico

od 05. 12. 2021 do 25. 02. 2022

Lokacija: Glavni trg

Organizator: Zavod Novo mesto

Novo mesto za letošnji december po vzoru Zagreba in slikovitih butičnih alpskih središč pripravlja prenovljeno podobo decembrskega dogajanja, že zdaj pa je jasno, da bo Advent v Novem mestu nadgradil svojo zgodbo. Adventno dogajanje, ki ga organizira Zavod Novo mesto, bo postreglo z novimi kulisami in pestrim programom, ki bo potekal med 5. in 31. decembrom 2021. Na Glavni trg se vrača drsališče, ta pa bo z edinstvenimi animacijami v teh časih zagotovo najbolj izstopajoče drsališče v Sloveniji.

Nova in dopolnjena osvetlitev na Glavnem trgu, Kandijskemu mostu in vseh povezanih ulicah v mestnem jedru, bo zasvetila na tradicionalnem prižigu lučk 5. decembra, vse do 31. decembra pa se bosta na več prizoriščih odvijala bogat program in pestra kulinarična ponudba. V sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Mojca bodo pri Zavodu Novo mesto tradicionalno obdarovanje predšolskih otrok izvedli na Glavnem trgu, otroci pa si bodo ogledali plesno pravljico, ki bo prav za ta namen nastala v sodelovanju z uspešno plesno šolo Plesni studio Novo mesto. Po besedah Aleša Makovca, direktorja Zavoda Novo mesto, decembrski čas ne sme biti le praznik daril, temveč predvsem toplih besed in skrbi za bližnje. »Ljudje potrebujemo običaje in rituale, ki nas povezujejo in družijo. Tudi otroci potrebujejo čarobnost, zato se bomo potrudili, da bo ob upoštevanju vseh ukrepov Novo mesto v prazničnih dneh zares svojevrstno adventno doživetje in da v danih okoliščinah pričaramo čim več nasmehov na obraz,« sporoča Aleš Makovac.

ADVENTNM_A4_REDUCED

 

Celotno dogajanje lahko spremljate na spletni strani advent-nm.si, zaradi trenutnih razmer pa si organizator pridružuje pravico za spremembo programa.

nazaj