fnp_eventim_severa_cover-01.jpg

Otvoritev Festivala novomeško poletje s Severo Gjurin

dne 08. 07. 2022, 21:00

Lokacija: Muzejski vrtovi

Organizator: Zavod produkcijska hiša INJA MUSIC

KONCERT SEVERE GJURIN Z ''ZASEDBO NA MUZEJSKIH VRTOVIH!

Festival novomeško poletje bomo otvorili z milozvočno prodorno vokalistko in glasbenico Severo Gjurin, ki k nam prihaja s svojo zasedbo. V soboto, 8. julija, vabljeni na najlepše novomeške Muzejske vrtove!    Vstopnice za koncert lahko za 24,90 € kupite na spletni strani Eventima: https://www.eventim.si/.../festival-novomesko.../event.html ... in na prodajnih mestih Eventima po Sloveniji: Petrol, OMV Multitočke, Pošte Slovenije, Delo prodaja (K)kiosk, 3dva trafike, Big Bang, Kompas, Mercator Hipermarketi, Slovenske železnice …).  

*** V primeru dežja se koncert prestavi v dvorano Gostišča Loka. *** Z mesti smo zelo omejeni, zato si vstopnico zagotovite čimprej. Na licu mesta vstopnic ne bo moč kupiti ***  

Severa Gjurin z zasedbo so:
• Severa Gjurin – glas, kitara
• Uroš Rakovec – kitare
• Dejan Lapanja – kitare
• Žiga Golob – kontrabas
• Blaž Celarec – bobni, tolkala  

 

Severa Gjurin velja za pevko mehkega glasu, ki s svojo barvo in maniro predvsem umiri. Ustvari ozračje, da gre človek lahko vase, se tam izgubi, po koncertu v svet vstopi malo mehkejšega obličja. Njena glasba nas navdihuje že dobro desetletje, kakor so skoraj zimzelene tudi uspešnice, od vedrih Kadar sva sama, Kjer je toplo do melanholične pripovedi Ali je še kaj prostora tam na jugu. Od svojih rosnih začetkov do danes sodeluje z bratom Galom Gjurinom, ki je tudi avtor glasbe in besedil večine Severinih pesmi, recimo prefinjene lirične uspešnice Kakor da se nič ni zgodilo, njenega zadnjega singla Čakam ali njunega zadnjega skupnega dueta Lahko noč, skrbi. Njena besedila nosijo v sebi naboj nekakšne velike ljubezni ter ponudijo kontemplacije, ki te lahko popeljejo na drugo stran in včasih še bližje k sebi.

Glasbeno je venomer odeta v akustični, nekoliko analogni zvok, ki bazira na pronicljivem vokalu. Sprehaja se med jazzom in popom, tudi rockom, predvsem pa se kljub dinamičnemu odrskemu zvoku nikdar ne oddalji od mirnejšega pristopa: zvok ukroti, hkrati pa mu pusti, da je strasten, drzen in močan. Festival novomeško poletje bo, tako kot se spodobi, otvorila z zasedbo izjemnih glasbenikov z bogatimi glasbenimi zgodbami in ozadji. Nastopajo doma in v tujini in so del uspešnih zasedb in projektov, ki so v našem prostoru pustili ogromne pečate v etno, jazz in pop vodah.

Na naš oder prihajajo subtilni Blaž Celarec, ki je znan po tolkalih in bobnih, Dejan Lapanja in Uroš Rakovec na kitarah, ki drug drugega prefinjeno dopolnjujeta, ter pripovedovalski Žiga Golob na kontrabasu. Torej, ne zamudite otvoritve Festivala novomeško poletje z izjemno Severo Gjurin, ki nas bo z izbrano zasedbo zazibala v večer kakovostne avtorske glasbe in svobodnega prepletanja glasbil ter milozvočnega glasu.

V atmosferi romantičnih Muzejskih vrtov pod žametnim zvezdnatim nebom poletnega večera se bo osmega julija vsem vam, dragi gostje, odprla nova zgodba druge edicije Festivala novomeško poletje.

nazaj