Konferenca-1024x609.png

Sekcija o krožnem gospodarstvu

od 24. 11. 2022 do 25. 11. 2022

Lokacija: Terme Šmarješke Toplice

V okviru 7. mednarodne konference o razvoju industrijskega inženiringa: PRILOŽNOSTI, POTENCIALI IN IZZIVI, ki jo organizira Fakulteta za industrijski inženiring (FINI), bo potekala sekcija o krožnem gospodarstvu, ki jo bodo pripravili in izvedli partnerji projekta NovIKroG.

Krožno gospodarstvo je način organizacije proizvodnje in potrošnje, ki temelji na delitvi, ponovni uporabi, popravilu, prenovi in recikliranju obstoječih materialov in izdelkov, kakor dolgo je to mogoče. S tem se življenjska doba izdelkov podaljšuje, zmanjšuje pa količina odpadkov. Ko izdelek pride do konca svoje življenjske poti, se materiale, iz katerega je izdelan, v največji možni meri obdrži v gospodarstvu.

Koncept krožnega gospodarstva in krožnega ravnanja z viri je s strani Evropske unije identificiran kot eden ključnih elementov spopadanja s klimatskimi spremembami in izzivom ohranjanja zdravega življenjskega okolja.

Je vaša organizacija, ustanova, podjetje, pripravljena na izzive krožnega gospodarstva?

Pridružite se nam na sekciji o krožnem gospodarstvu z mednarodno zasedbo, ki bo potekala 24. novembra 2022 v Termah Šmarješke Toplice, na kateri vam bomo partnerji projekta NovIKroG predstavili delovanje krožnega gospodarstva v praksi.

Sekcija je namenjena vsem organizacijam, tako javnim kot zasebnim, in posameznikom, ki vas zanima, kako se čim bolj uspešno vključiti v krožno gospodarstvo. Javnim ustanovam želimo pomagati s prenosom znanja in konkretnih domačih in mednarodnih izkušenj, kako učinkovito izvesti krožno javno naročilo, podjetjem pa ponuditi priložnosti za razvijanje in promocijo izdelkov in storitev, ki jih boste lahko ponudili na rastočem trgu krožnega gospodarstva.

Program

Vabilo

Za udeležbo v živo je potrebna prijava prek spletnega obrazca  in plačilo kotizacije. Sekcija o krožnem gospodarstvu bo potekala tudi hibridno in dogodek lahko spremljate brezplačno prek povezave.

Vljudno vabljeni!

Projekt NovIKroG

nazaj
<okt november 2022 dec>
po to sr če pe so ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

prikaži vse dogodke