fnp23_ahmed_cover.jpg

AHMED BURIĆ Z NOVIM ALBUMOM

dne 03. 08. 2023, 21:00

Lokacija: GLAVNI TRG NOVO MESTO

Organizator: Zavod produkcijska hiša INJA MUSIC

ČETRTEK, 3. AVGUST 2023 OB 21. URI NA GLAVNEM TRGU

 

Sin pustinje (Sin puščave) je novi album Ahmeda Burića, sarajevskega pesnika in prozaista z izrazitim baritonom, ki pa ga imamo Novomeščani tudi malo za svojega, saj je tu v letih gostovanja spletel številna prijateljstva in že vrsto let sodeluje tudi z založbo Goga.

 

Na svoji glasbeni avanturi se mu bo pridružil pevec, instrumentalist in raziskovalec sevdaha Damir Imamović. V govorjeni obliki na plošči nastopajo znani glasbeniki iz regije (jazz-fusion kitarist Toni Kitanovski, basist Ivan Mihajlović, tolkalist Nenad Kovačić, trobentač Benjamin Drijenčić  ter bobnar Goran Milošević), govori pa o doživljanju in interpretaciji glasbe. Poezija povzema različne interese in veščine umetnikov, ki smo jih doslej poznali iz drugih žanrov. Sin pustinje je balkanski puščavski blues, poudarjen in umirjen z duhom časa, poezija in glasba, izgovorjena in odigrana z drugimi sredstvi. Delo, za katerega verjamemo, da ne bo pustilo ravnodušnih niti najzahtevnejših ušes poslušalcev. Zato se pustite zapeljati na jug!

 

Koncert pripravljamo v sodelovanju z založbo Goga in se bo zgodil na odru pri maketi Novega mesta na Glavnem trgu. V primeru dežja bomo naše druženje prestavili v galerijo Simulaker. Vstop je prost!

 

nazaj