vodilna slika

Diši po zeliščih

dne 13. 04. 2024

Lokacija: Glavni trg

Prijazno vabilo na FESTIVAL ZELIŠČ 2024 - brezplačen dan poln novih znanj, ustvarjalnosti, širjenja idej in srečavanj prijaznih ljudi v soboto, 13. aprila, na Glavnem trgu. 

Pripravili smo izjemno celodnevno doživetje za ljubitelje narave in zelišč. Z nami bodo priznani strokovnjaki, ki bodo radodarno delili svoje bogato znanje in najnovejše odkritja. Skupaj bomo raziskovali, si izmenjevali dragocene izkušnje ter se poglobili v nove spoznavne poti. Program smo obogatili s povabilom lokalnih ponudnikov zanimivih zeliščnih informacij, literature in izdelkov, ki vam bodo na voljo za nakup ali izmenjavo, poleg tega pa vam bodo z veseljem ponudili koristne nasvete.

Vabljeni, da v nadaljevanju odkrijete podroben program dneva in doživite praznovanje zeliščarjev, kjer se prepleta tradicija ter dediščina, ki ju prenašamo iz roda v rod, ter sodobna spoznanja, pomembna za današnji čas in zdrav način življenja v sožitju z naravo. Letos drugič dodajamo tudi pomembne informacije o pravilni uporabi eteričnih olj in aromaterapije.

Festival je brezplačen in namenjen vsem generacijam. S seboj lahko pripeljete še koga in ostanete poljubno dolgo. Prijavite se, prosimo, na povezavi spodaj.

PRIPOROČAMO, DA S SEBOJ PRINESETE PISALO IN BELEŽKO, DA BOSTE Z NAŠEGA DNE ODŠLI BOGATEJŠI IN SLIŠANO TER DOŽIVETO LAHKO PRAVILNO UPORABILI V PRAKSI.

Lokacija: Glavni trg, Novo mesto

Letošnje sodelovanje lokalno sooblikujemo:

Občina Novo mesto

Visoka šola za upravljanje podeželja GRM Novo mesto 

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto ter

Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto.

Tokrat se lahko pohvalimo tudi s kakovostno z zelišči povezano kulinarično ponudbo na sami lokaciji dogajanja festivala: Gostišče na trgu, hiša kulinarike in turizma.

Vabljeni v našo družbo od 9 do 17.30 ure ob vsakem vremenu!

program Festival zelisc 2024.pdf

festival plakat.pdf

 

nazaj