Poteka prenova mestnega jedra

Z zaprtjem dela Rozmanove ulice za promet (od Vovko Arkade bara do Foto Asje) se začenja naslednja faza prenove mestnega jedra, s katero se skladno s časovnico proti vrhu Glavnega trga pomikajo tako gradbena kot arheološka dela.

Promet za stanovalce bo tudi odslej omogočen po zalednih ulicah, izvoz po Rozmanovi pa ne bo več mogoč. Šolska ulica za stanovalce mestnega jedra ostaja dvosmerna, izvoz iz Detelove pa je omogo­čen desno po Dilančevi in naprej na Šolsko ulico. Izvoz iz Vrhovčeve bo omogočen po Germovi ulici.  

Izvajalec del zagotavlja, da bo Rozmanova ulica do poletja ostala prehodna za pešce, in sicer po ploč­niku ob desni strani cestišča (gledano iz smeri Glav­nega trga). Dostop za pešce bo še naprej omogočen tudi na začetku Glavnega trga (na koncu Kandijskega mostu) in iz Florijanovega trga med tržnico in Gos­tiščem na trgu. Zaradi obsega del bodo zaprta tudi parkirišča v zgornjem delu Glavnega trga, zato pro­simo, da izkoristite možnost brezplačnega dvourne­ga parkiranja na parkiriščih v bližini mestnega jedra.

Zapore_april 2018

Ne pozabite! Podjetja, trgovine in gostinski lokali vas pričakujejo tudi v času prenove.

 

Povezane novice

nazaj