vodilna slika

Župan sprejel Boštjana Pajka, nosilca srebrne medalje s tekmovanja v poklicnih spretnostih Euroskills

datum: 06. 01. 2011

Uspeh Boštjana Pajka je v ponos tudi Šolskemu centru Novo mesto.

Med 9. in 12. decembrom 2010 je v portugalski prestolnici potekalo tridnevno tekmovanje v poklicnih spretnostih Euroskills. V ostri konkurenci lesarjev je srebrno medaljo prejel Boštjan Pajk iz Šolskega centra Novo mesto. Za uspeh mu je čestital tudi župan Alojzij Muhič.

 

Euroskills je tekmovanje, na katerem sodelujejo mladi med 18. in 25. letom starosti, njegov glavni cilj pa je promocija poklicev, ki so bodisi deficitarni, redki, ali imajo nižji družbeni ugled.
Na letošnjem tekmovanju, ki se ga je udeležilo več kot 500 tekmovalcev iz 26 držav, je uspešno nastopilo 15 slovenskih tekmovalk in tekmovalcev. Slovenska reprezentanca je osvojila šest posamičnih medalj in dve ekipni srebrni medalji.
V ostri konkurenci lesarjev je srebrno medaljo prejel Boštjan Pajk iz Šolskega centra Novo mesto. Boštjan bo v prihodnje kot mizar in lesni tehnik nadaljeval šolanje, odlično podlago za delo in obrt pa ima tudi doma v manjši delavnici v vasici Malo Globoko pri Zagradcu, kjer že nastajajo njegovi prvi izdelki.

 

nazaj