vodilna slika

Župan sprejel najboljše športnice in športnike v šolskem letu 2011/2012

datum: 13. 06. 2012

Med šolami je zopet najuspešnejša OŠ Grm.

Župan Alojzij Muhič je na današnjem sprejemu razglasil najuspešnejše osnovne šole na področju športa Mestne občine Novo mesto za šolsko leto 2011/2012. Priznanja in pokale so prejele najboljše šole ter najboljši športnice in športniki s posameznih šol.

Na sprejemu so poleg župana spregovorili še Srečko Vovko, direktor Agencije za šport Novo mesto, Miran Jerman, višji strokovni sodelavec za šport v šolah in športno rekreacijo z Agencije za šport Novo mesto ter Aleš Berger, vodja Urada za šolstvo, šport in mladino.

Najuspešnejša šola na športnem področju v Mestni občini Novo mesto je že 17. zapored OŠ Grm, ki je v šolskem letu 2011/2012 zbrala 5742 točk. Drugouvrščena je OŠ Center (2817 točk), tretja pa OŠ Drska z 2730 točkami. Sledijo OŠ Šmihel, OŠ Bršljin, OŠ Stopiče, OŠ Otočec ter OŠ Brusnice.

Najboljši športniki sezone na šolskih športnih tekmovanjih, ki so prejeli plaketo in pokal, so: Luka Bojanc (OŠ Bršljin), David Škrbec (OŠ Brusnice), Maj Malenšek (OŠ Center), Nace Koprivnik (OŠ Drska), Jakob Judež (OŠ Grm), Leon Božič (OŠ Otočec), Vid Bačar (OŠ Stopiče) ter Tomaž Hrovat (OŠ Šmihel).

Najboljše športnice s posameznih šol pa so: Barbara Doberdrug (OŠ Bršljin), Lana Korasa (OŠ Brusnice), Stella Krsnik (OŠ Center), Tjaša Potočar (OŠ Drska), Maša Abunar (OŠ Grm), Julija Košir (OŠ Otočec), Irena Bačar (OŠ Stopiče) ter Nika Staniša (OŠ Šmihel).

Vsem mladim športnicam in športnikom ter tudi mentorjem in ravnateljicam iskreno čestitamo.

 

nazaj