vodilna slika

Župan sprejel najboljše športnice, športnike in učence ter učenke s posameznih osnovnih šol

datum: 17. 06. 2013

OŠ Grm in OŠ Šmihel sta najuspešnejši šoli na športnem področju in tekmovanjih v znanju.

 

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je danes dopoldne sprejel najboljše športnice in športnike ter najboljše učenke in učence osnovnih šol na območju Mestne občine Novo mesto v šolskem letu 2012/13. Za dosežke na športnih tekmovanjih in tekmovanjih iz znanja jim je podelil steklene nagrade oz. pokale. Na prireditvi je spregovoril tudi Uroš Vidmajer z Zavoda za šport Republike Slovenije Planica.

 

Najboljša športnica OŠ Bršljin je postala Nika Koračin, športnik Miha Fišter in učenec Primož Fabjan. Na OŠ Brusnice so najboljši: Tina Juntez (najboljša športnica), Tadej Lumpert (najboljši športnik) ter Evgenija Burger (najboljša učenka). Eva Vovko je najboljša športnica OŠ Center, Maj Malenšek najboljši športnik, Domen Mohorčič pa najboljši učenec. Najboljša učenka OŠ Dragotina Ketteja je Špela Kocjan. Na OŠ Drska je Zala Lavrič najboljša športnica, Nace Koprivnik najboljši športnik ter Tjaša Hočevar najboljša učenka. Maša Abunar (najboljša športnica), Matevž Cimermančič (najboljši športnik) ter Ema Koncilija (najboljša učenka) so najboljši z OŠ Grm v šolskem letu 2012/13. Osnovna šola Grm je tudi najuspešnejša šola na športnem področju. OŠ Otočec je za najboljšo športnico razglasila Julijo Košir, športnika Žigo Vesela ter učenko Kristino Jeralič, v Stopičah pa so najboljši Eva Renuša (najboljša športnica), Vid Bačar (najboljši športnik) ter Gaj Može (najboljši učenec). OŠ Šmihel je prejela nagrado kot najuspešnejša šola v tekmovanjih iz znanja, najboljši posamezniki pa so Pija Kapš (najboljša športnica), Aljaž Škulj (najboljši športnik) ter Ana Zupančič (najboljša učenka). Na sprejemu smo razglasili tudi najboljše učence Glasbene šole Marjana Kozine, to pa so: Zala Vidic, Luka Kastelic ter Timotej Rešetič.

 

V kulturnem delu sprejema so nastopili Sara Mihalič na oboi, Ema Neža Bošnjak na klavirju ter Ana Berus z Glasbene šole Marjana Kozine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

nazaj