20190830_115736.jpg

V Novem mestu delavnice v okviru projekta European Axis West-East - AWE

datum: 30. 08. 2019

V okviru projekta European Axis West-East - "AWE" (“Evropska os zahod-vzhod”) so 30. avgusta potekale štiri delavnice na teme evroskepticizma, migrantske krize, pravice manjšin in oblikovanja politik v Evropi. Projekt se izvaja v okviru programa Evropa za državljane.

Brez naslova

Projekt AWE omogoča srečanje in predstavitev mest z različnimi zgodovinskimi, kulturnimi, gospodarskimi in socialnimi modeli iz Zahodne in Vzhodne Evrope, medsebojno povezovanje in izmenjavo informacij in izkušenj, ter razpravo in dogovor o medsebojnem sodelovanju na podlagi interesov prepoznanih v dialogu o generacijskem, kulturnem, gospodarskem in upravnem nivoju. 

20190830_120207

V okviru projekta se udeleženci lahko preizkusijo v medkulturnem dialogu in valorizaciji kulturne dediščine Sremskih Karlovcev in partnerskih mest. Prav tako potekajo dialog starejših na temo aktivne udeležbe v življenju lokalne skupnosti in izmenjave evropskih izkušenj na tem področju, razprave in izmenjave izkušenj o evropski perspektivi za razvoj družbe in vlogi mladih v tem razvoju v okviru razprave z naslovom "Evropski mladinski parlament", razprave in izmenjave izkušenj proizvajalcev vina na temo pridelave in trženja vina na evropskem trgu, predstavitev kulturne in zgodovinske dediščine vzhodne in zahodne Evrope z izvajanjem tradicionalne in duhovne glasbe, ter razprava in izmenjava informacij o upravnih zmogljivostih, možnostih za povezovanje in določitev skupnih področij za prihodnje sodelovanje med mestnimi upravami Zahodne in Vzhodne Evrope.

 

Poleg Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto in Mestne občine Novo mesto v projektu sodeluje še 9 partnerjev, od teh vodilni partner Dunav 1245 (Sremski Karlovci, Srbija) in ostali: občina Sremski Karlovci (Srbija), Občina Torees Novas (Portugalska), občina Erdut (Dalj, Hrvaška), PORC (Dalj, Hrvaška), občina Tivat (Črna Gora), občina Ludbreg (Hrvaška) in KUD „Anka Ošpuh“ (Ludbreg, Hrvaška). 

 

Projekt je sofinanciran iz programa Evropske unije Evropa za državljane, sklopa 2: Demokratično sodelovanje in sodelovanje v civilnih pobudah, ukrepa 2.1: Pobratenje mest. 

P8 logo projekta AWE

 

 

Brez naslova vv

 

 

Povezane novice

22. avgust

Tridnevna mednarodna konferenca „Evropska os zahod-vzhod“ v Sremskih Karlovcih

Od 6. do 8. septembra bo v Sremskih Karlovcih v Srbiji, potekala Mednarodna konferenca projekta “European Axis West-East” - AWE (“Evropska os zahod-vzhod”). Namen projekta je ustvariti pogoje...

več >

nazaj