Prikaz_novih_parcel.jpg

Prihodnji mesec javna dražba stavbnih zemljišč Mestne občine Novo mesto v Gotni vasi

datum: 21. 04. 2021

Na javni dražbi v sredo, 12. maja 2021, bomo izvedli prodajo šestih parcel, lociranih na območju stanovanjskih površin v Gotni vasi. Zemljišča bodo v prihodnjih mesecih komunalno opremljena, obsegala pa bodo med 698 in 874 m². Morebitni dražitelji se lahko na dražbo prijavijo do vključno petka, 7. maja 2021, z vplačilom varščine.

Zemljišča v Gotni vasi se nahajajo na površinah namenjenim gradnji stanovanjskih objektov in bodo predvidoma do poletnih mesecev opremljena s cesto, kanalizacijo, vodovodom, javno razsvetljavo, telekomunikacijskim vodom in elektriko. Površina parcel niha med 698 in 874 m², skladno s površino pa tudi višina začetne cene zemljišč znaša od 62.800 do 78.700 €.

Zemljišča se bodo prodala v procesu javne dražbe, k njej pa bodo lahko pristopili tisti, ki bodo do vključno 7. maja 2021 plačali varščino v višini 10 odstotkov izklicne cene, ob pristopu k dražbi pa bodo slednje in izpolnjevanje ostalih pogojev morali dokazati s primernimi dokumenti.

V prihodnjih dveh letih bo na enak način na voljo še nekaj več kot 50 zemljišč za individualno gradnjo na območju Brod-Drage, predvidoma v začetku leta 2022 pa bomo za odkup ponudili tudi 23 občinskih gradbenih zemljišč na Regrških Košenicah. V sklopu pogodbe s Stanovanjskim Skladom Republike Slovenije bomo v bližnji prihodnosti v Novem mestu zagotovili tudi prek 400 novih najemniških stanovanj v Podbrezniku in na območju Brod-Drage, v načrtu pa je tudi javna dražba za zemljišče v Podbrezniku, kjer je predviden poslovno-stanovanjski objekt.

Več informacij o javni dražbi je na voljo v uradni objavi.

 

nazaj