Igre_krajevnih_skupnosti_2018_slika_4_na_spletni_strani_MONM_____kopija.JPG

Praznujmo športno

datum: 23. 09. 2022

Danes je dan slovenskega športa, ki ga bomo tudi v Novem mestu obeležili v športni opravi. Pridružite se lahko številnimi dogodkom, ki jih pripravljajo športne organizacije.

Kegljanje na Kuglu

Za koga: Odrasli

Opis: Kegljaško društvo Vodnjak sodeluje v vseevropskem športnem projektu Evropski teden športa, ki bo potekal od 23.9. do 30.9.2022. V tem času bomo imeli dneve odprtih vrat. Zainteresirani lahko pokličejo in si rezervirajo termin za kegljanje.

Za termin nastopa se dogovorite z organizatorjem (kontakti spodaj). 

Organizator: Kegljaško društvo Vodnjak

E-naslov: kd-vodnjak@kegljanje.com

Spletna stran: https://www.kegljanje.com/

Občina: Novo mesto

Naslov: Germova ulica 4

Kraj: Novo mesto

Ura: 8:00 – 22:00

 

Pohod do Kužnega znamenja

Za koga: Odrasli

Opis: Pohod bo potekal skozi naselje, po stezi na vrh griča in nato nad Mestne njive, po kolovozu do Kužnega znamenja nad Ločno. Med krajšimi postanki si bomo ogledali Novo mesto z okolico in izvedeli nekaj zanimivosti o Kužnem znamenju. Vračali se bomo po delno spremenjeni trasi.

Organizator: Mojca Mohorič

E-naslov: majda@tomas.si 

Občina: Novo mesto

Naslov: Zbor pred Supernovo

Kraj: Novo mesto

Ura: 8:30 – 12:00

 

Športne igre zaposlenih

Za koga: Odrasli

Opis: Namen projekta, ki ga OKS-ZŠZ izvaja v sodelovanju z regijskimi pisarnami (občinskimi športnimi zvezami), je spodbuditi poslovno javnost k športni aktivnosti ter preko športa, druženja in zabave krepiti vez med gospodarstvom in športom. Projekt predstavlja tekmovanje v petih olimpijskih športnih panogah in je zasnovan kot tekmovanje ekip, zaposlenih v podjetjih, ustanovah in ostalih organizacijah na slovenskem trgu, in sicer: mali nogomet, košarka 3×3, odbojka, tenis in tek ter ostale aktivnosti po izboru udeležencev. Športne igre zaposlenih potekajo med majem in septembrom v različnih krajih po Sloveniji. Projekt poteka že osmo leto in število sodelujočih iz leta v leto raste. Slovenija je dobila nov državni praznik, dan slovenskega športa, ki ga praznujemo 23. septembra. Ob tej priložnosti bodo v petek, 23. septembra 2022 od 13. ure dalje v Športno rekreacijskem centru Portoval v Novem mestu potekale Športne igre zaposlenih. Vljudno vabljeni, da praznik športa, ki bo letos tretjič v zgodovini samostojne Slovenije, obeležimo skupaj.

Organizator: Športna zveza Novo mesto

E-naslov: novomesto@olympic.si

Spletna stran: https://igrezaposlenih.olympic.si/dogodek/126

Občina: Novo mesto

Naslov: Topliška cesta 4

Kraj: Novo mesto

Ura: 9:00 – 13:00 / 13:00 – 18:00

 

Seznam dogodkov je na voljo na povazavi:

Dogodki 2022 - Dan slovenskega športa (danslovenskegasporta.si)

Povezane novice

20. september

Teden rekreacije, gibanja in zdravega načina življenja

Teden rekreacije, gibanja in zdravega načina življenja je niz treh kulturno družabnih dogodkov v sklopu 5. Novomeškega 1/2 maratona. Namen teh dogodkov je ozaveščanje o pomenu gibanja in zdravem...

več >

nazaj