IMG_7841.JPG

Skrita literarna dediščina Dolenjske in Bele krajine z novo knjigo

datum: 27. 09. 2022

V ponedeljek, 26. septembra, na dan evropskega dneva jezikov, je Slavistično društvo Dolenjske in Bele krajine v prireditvenem atriju Knjižnice Mirana Jarca predstavilo novo knjigo iz zbirke Skrita literarna dediščina Dolenjske in Bele krajine. Kot je poudarila predsednica društva dr. Jožica Jožef Beg, ima zbirka posebno domoznansko vrednost, saj je njen namen bralcem približati avtorice in avtorje, ki so bili v svojem času pomembni in priznani, dandanes pa so malo znani ali pa celo pozabljeni.

IMG_7833

Po Veri Albreht, Ilki Vašte in Ivanu Tavčarju so v društvu letos izbrali belokranjskega avtorja Matijo Malešiča ter njegovi povesti Živa voda in Izobčenci. O novi knjigi sta se pogovarjali avtorica spremne besede Jelena Šikonja, sicer profesorica slovenščine na Srednji šoli Črnomelj, in Tanja Podržaj, bibliotekarka v Knjižnici Črnomelj. Pogovor o avtorju in njegovem delu ter pomenu je z igranjem na kitaro obogatila Maša Ercegovčević, učenka Osnovne šole Drska in Glasbene šole Marjana Kozine.

Literarni večer se je zaključil s povabilom k branju in odkrivanju bogate literarne dediščine, v katero spadajo tudi Malešičeva dela.

nazaj