kino_na_trgu2.jpg

Kino na trgu vabi v center Novega mesta že peto leto zapored

datum: 17. 08. 2023

Zavod Situla skupaj z Mestno občino Novo mesto vabi med četrtkom, 17. avgustom, in nedeljo, 20. avgustom, na brezplačen ogled filmov v okviru dogodka Kino na trgu, ki že peto leto zapored poteka v centru Novega mesta. Vse projekcije se začnejo ob 20.30.

Tudi v letošnjem letu nas čakajo štiri projekcije. Festival bo otvorila legendarna jugoslovanska črna komedija Maratonci tečejo častni krog režiserja Slobodana Šijana. V petek si boste lahko ogledali premierno predvajano nadaljevanje amaterskega celovečernega filma Belo poletje 2. Pred ogledom filma, ki bo ob 21. uri, se bo Sašo Đukić pogovarjal z ustvarjalci filma.

Sobota je rezervirana za mladinski film –družinska romantična komedija Gajin svet 2 nadaljuje uspešnico iz leta 2018 (Gajin svet), vendar je drugi del zasnovan samostojno. Z zanimanjem ga bodo lahko gledali tako tisti, ki so si ogledali prvi del, kot tudi vsi, ki bodo prvič spoznali Gajo in njen svet.

Zadnji dan sledi film tuje Hollywoodske produkcije Hiter kot vlak. V glavni vlogi bo nastopal Brad Pitt, film pa nastaja pod režiserskimi rokami Davida Leitcha, ki se je podpisal pod filme kot so Deadpool 2 in nazadnje Nobody. Leitch si je oblikoval že nekakšen svoj stil snemanja, ki v nekaterih pogledih malce spomni na Tarantina in Bullet Train vas zna v napovedniku spomniti na filme Ubila bom Billa.

Število stolov je omejeno!

Vse projekcije so za gledalce brez vstopnine. Kino na trgu podpira Mestna občina Novo mesto.

Vabilo - kino na trgu

 

 

 

 

 

nazaj