koncert.jpg

Koncert Mihael Hrustelj in mešana mladinska zbora Gimnazije Novo mesto in Šolskega centra Velenje

dne 20. 06. 2023, 19:00

Lokacija: atrij knjižnice Mirana Jarca Novo mesto

Vabljeni na koncert, na katerem bodo nastopili Mihael Hrustelj (kitara) in mešana mladinska pevska zbora Gimnazije Novo mesto in Šolskega Centra Velenje, dirigentka Alenka Podpečan. 

Obeta se nam prav poseben večer, ki bo skozi skladbe in aranžmaje Mihaela, njegovega igranja, petja ter z edinstvenim zvokom mešanega mladinskega pevskega zbora zazvenel v atriju mestne knjižnice Novo mesto. 

Ideja za sodelovanje je nastala, ko je Mihael objavil fotografijo dela partiture ene svojih skladb za pevski zbor. Na objavo se je odzvala Alenka, da v primeru če  potrebuje pevski zbor, lahko računa na njo in njene pevce, kar se je tudi zgodilo. Tako Alenka kot Mihael sta kot dijaka prepevala v pevskem zboru Šolskega centra Velenje, kjer sta se tudi spoznala.  

Hrustelj je posebej za to sodelovanje priredil svoje skladbe prav tako pa repertoarju dodal nekaj ljudskih. Posebej zanimiv je njegov aranžma zdaj že skoraj ponarodele melodije iz filma Cvetje v Jeseni izpod peresa Urbana Kodra, kateri je Hrustelj dodal tudi besedilo in melodijo razdelil med mlade pevce. 

To je edino sodelovanje te vrste v Sloveniji, ki na unikaten način prepleta mlado generacijo z izkušenim glasbenikom svetovnega kova in slovensko ljudsko zapuščino. Prav tako ta projekt predstavlja srce slovenske kulture, naše ljudske melodije in dejstvo, da smo Slovenci pojoč narod. 
Kot zanimivost se premalokrat poudarja, da Slovenija sodi v svetovnem merilu v sam vrh zborovske glasbe! 

Na tem koncertu bo tudi mogoče dobiti njihov limited-edition CD v živo iz koncerta. 

Pridite, ne bo vam žal. 

Dogodek je podprt s strani  Mestne občine Novo Mesto

nazaj