vodilna slika

Brv in kolesarska pot – Loka-Kandija

Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO_slogan

Skupna investicijska vrednost izvajalske pogodbe je 2.623.681,73 EUR. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija - evropski sklad za regionalni razvoj  v višini 1.170.213,96 EUR.

Začetek gradnje investicije: oktober 2021

Predviden zaključek gradnje investicije: oktober 2022


Brv Loka–Kandija, dolžine 121,5 metra in širine 4,3 metra, bo na desnem bregu reke Krke umeščena tik pred izlivom Težke vode, kjer se bo nahajal tudi manjši vstopni trg in na levem bregu preko dostopne klančine in stopnic na Župančičevo sprehajališče. S tem bo Novo mesto dobilo mrežo sprehajalnih poti, ki bodo sprehajalce in kolesarje peljale ob reki Krki in omogočile prečkanje reke in sprehod po Župančičevem sprehajališču, ki je priljubljena sprehajalna in rekreacijska površina Novomeščanov.

Brv je zasnovana kot enovita poteza preko Krke, ki se opira na edino oporo sredi vodne struge in se s tem navezuje na zasnovo starega železniškega in novejšega Kandijskega mostu. Na sredini bo brv imela tudi razširjeno razgledno ploščad za počitek in uživanje v razgledu v smeri proti slikovitemu Bregu in Kapitlju.

Več o evropski kohezijski politiki v Sloveniji na www.eu-skladi.si.

nazaj